Yunet
 

Društvo

Svečanom akademijom obeležen Dan Muzičke škole

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. maj 2022. • 19:36 •

Svečanom akademijom obeležen Dan Muzičke škole

Muzička škola „Jovan Bandur” Svečanom akademijom obeležila je Dan ustanove. Publici su se predstavili horovi i orkestri, a bila je ovo prilika i da se uruče sadašnjim i bivšim profesorima.

Na Svečanoj akademiji Muzičke škole„Jovan Bandur” predstavili su polaznici muzičkog zabavišta, horovi i orkestri osnovaca i srednjoškolaca.

Publika je u uživala u nastupu gudačkog, duvačkog, tamburaškog i orkestra harmonica, a predstavio se i klavirski duo Prinćipese. Obeležavanje Dana škole bila je prilika da se uruče zahvalnice zaposlenima koji su predanim i vrednim radom postigli zavidne rezultate u toku školske godine. Za izuzetan rad dodeljene su i povelje profesorima Nikoli Gruevski i Nenadu Miriću.

Muzičku školu „Jovan Bandur” pohađa bilzu 600 osnovaca i srednjokolaca. Ima izdvojena odeljanja u Banatskom Novom Selu, Starčevu i Jabuci, a biće otvoreno i odeljenje u Dolovu. Pored postojećih 18 smerova, a u planu je i otvaranje smera – dizajn zvuka.

Mihajlo Jović direktor Muzičke škole „Jovan Bandur” rekao je i da je u protekle tri godine dosta uloženo u reparaciju postojećih i nabavku novih instrumenata. Posebno je istakao značaj reparacije čela iz 19. veka čuvenog majstora Adolfa Meninga, koje najvredniji instrument škole i jedno od dva najbolja čela u državi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena