Yunet
 

Društvo

Maturanti uz ples proslavili kraj srednje škole

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. maj 2022. • 15:30 •

Maturanti uz ples proslavili kraj srednje škole

Na platou ispred Gradske uprave održan je maturantski ples, a učenici su aplauzom pozdravili početak manifestacije. Maturanti I maturantkinje su tačno u 12 sati zajedno zaplesali uz stihove Štrausovog “Slepog Miša”. Njih su za ovaj događaj nekoliko nedelja pripremali članovi Plesne škole „Beodens“. Maturantskim plesom simbolično, pančevački maturanti obeležavaju završetak srednje škole.

Maturantima se na početku manifestacije obratio gradonačalnik Pančeva koji im je poželeo srećan završetak srednje škole I sve najbolje u daljem životu. Nakon plesa učenici su na platou imali organizovanu žurku koje je započela užičkim kolom.

Manifestacija pod nazivom „European Quadrille Dance Festival ili Maturantski ples u Srbiji je počeo 2005. godine, a prvi grad koji se priključio ovom projektu Plesnog saveza Slovenije bio je Kraljevo. Svi maturanti plešu istu koreografiju, a muzika se emituje preko satelitskog radija i svi evropski gradovi plešu u isto vreme, tačno u podne. Na osnovu toga, zajedno se obara Ginisov rekord u simultanom plesu sa najvećim brojem plesača u svetu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena