Yunet
 

Društvo

Veliki uspesi mladih Pančevaca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. maj 2022. • 08:37 •

Veliki uspesi mladih Pančevaca

U subotu, 28. maja održano je republičko takmičenje učenika osnovnih škola.

Najviše takmičara bilo je nagrađeno iz istorije. Njihovi mentori bili su Nikola Koneski i Ilija Tepšić. A nagrađeni takmičari su: Alekandar Jevtović, Natalija Cvetkovski, Sandra Ilić i Tamara Blanuša osvojili su 1. mesto, dok je Dušan Milojević osvojio 3. mesto.

Mihajlo Knežić i Emilija Čorugić osvojili su 2. mesto iz geografije, a Uroš Tegeltija i Mila Milivojević osvojili su 3. mesto. Njihova mentorka bila je Biljana Krstin.

Mladi matematičar Uroš Gašpar osvojio je 2. mesto, a Predrag Zlatanović i Lenka Gavrilović osvojili su 3. mesto. Njihova mentorka bila je Marija Mihajlov.

Iz fizike u Pančevo su stigle 2 nagrade, a za to su zaslužni Helena Grujoć koja je osvojila 2. mesto i Stefan Anđelković koji je zauzeo 3. mesto na testu iz fizike. Njihovi mentori su bili Marija Popović i Dragoljub Cucić.

Hana Tadić osvojila je 3. mesto iz srpskog jezika, a Dunja Kostić 2. mesto iz književnosti. Njihove mentorke su bile Marija Popović i Vanja Jekić.

Pored polaznika Centra za talente iz Pančeva, na takmičenju iz istorije su učestvovali i polaznici Centra iz Kovačice. Anđela Bekić osvojila je 1. mesto, dok je Aleksandra Babinjec osvojila 3. mesto. Za ovo takmičenje ih je spremala mentorka Zuzana Kutalek.

Na Republičko takmičenje talentovanih učenika koje organizuje Sistem regionalnih centara za talente i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja učenici imaju priliku da, pored takmičenja u poznavanju gradiva, predstave svoje istraživačke radove. Učenici su imali priliku da se takmiče iz istorije, geografije, informatike, fizike, matematike, hemije, biologije, engleskog, tehnike i tehnologije, srpskog jezika i književnosti.

Foto: Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ LOGO

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad