Yunet
 

Društvo

Promo cene i besplatan parking za putnike voza „Soko“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. jun 2022. • 10:27 •

Promo cene i besplatan parking za putnike voza „Soko“

FOTO: Tanjug

Pored toga što će građani do kraja juna moći da se voze brzim vozom „Soko“ po ceni od 400 dinara u jednom smeru, putnici za Novi Sad moći će da računaju i na 12 sati besplatnog parkinga na novootvorenom parkiralištu kod železničke stanice „Novi Beograd“.

“Kako bi što veći broj građana Srbije mogao i dalje da uživa u najudobnijem putovanju vozom na relaciji Beograd- Novi Sad, period promotivnih cena karata za novi brzi voz ,“Soko“ od Beograda do Novog Sada je produžen. Tako se i tokom juna karte za Soko vozove, koji saobraćaju kao Inter City i Regio Expres, i dalje prodaju po promotivnim cenama. Vožnja najsavremenijim vozovima u regionu u jednom smeru za ovu relaciju iznosi 400 dinara, a povratna karta je 800 dinara”, rekla je za Tanjug Dragana Stanković, iz Srbija voza.

Prema njenim rečima, za sve putnike koji imaju kupljenu voznu kartu za putovanje vozovima Soko do Novog Sada, „Parking servis“ je omogućio besplatno parkiranje prvih 12 sati provedenih na novootvorenom parkiralištu kod železničke stanice „Novi Beograd“ do kraja juna.

„Pored brzih vozova ,,Soko“, prugom Beograd-Novi Sad saobraćaju i Regio vozovi, koji su, zbog rasporeda stanica i vremena putovanja na relaciji Beograd – Novi Sad, izbor najvećeg broja naših građana u obavljanju dnevnih aktivnosti . Cena karte 2. razreda u jednom smeru od 1. juna iznosi svega 393 dinara, a povratna karta za ovaj tarifni rang voza od juna meseca je 628 dinara”, rekla je Stanković.

Navela je da je za Regio vozove moguće kuputi i mesečnu pretplatnu kartu, koja važi i za zaposlene, a koje su vrlo isplative jer iznose svega 6.874 dinara.

“Srbija voz je za relaciju Beograd – Novi Sad obezbedio više od 60 polazaka dnevno, a vozovi razdaljinu između ova dva grada prelaze, u zavisnosti od klase, za najviše sat vremena . Sve karte se mogu kupiti putem mobilne aplikacije, našeg sajta ili na prodajnim mestima i kartomatima”, rekla je Stanković.

Ona je osudila kamenovanje voza ,,Soko“ koje se desilo proteklog vikenda od strane za sada nepoznatih počinilaca.

„MUP Srbije sprovodi intenzivne aktivnosti na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog dela. Ovakvo ponašanje predstavlja vandalski čin, izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju, i sprečava redovno odvijanje železničkog saobraćaja. Smatramo da ovaj napad predstalja napad na imovinu svih građana Srbije. “Srbija Voz“ apeluje na građane da se ponašaju savesno i odgovorno kako bi se železnički saobraćaj odvijao neometano”, rekla je Stanković.

Ona je navela da će međunarodni vozovi za Bar, u letnjoj sezoni od 17. juna do 18. septembra 2022. godine, polaziti i stizati u stanicu Zemun , u kojoj će se obavljati utovar i istovar praćenih automobila.

Utovar praćenih automobila u stanici Zemun počinje dva časa pre polaska voza, istakla je Stanković.

“Jutarnji međunarodni voz iz stanice Zemun – preko Beograd Centra za Bar polaziće u 8.44 časova iz Beograd Centra u 9.00 časova. Večernji međunarodni voz iz stanice Zemun (preko Beograd Centra) za Bar polaziće u 19.58 časova (iz Beograd Centra u 20.20 časova) i u svom sastavu će imati kola za prevoz praćenih automobila”, istakla je Stanković.

IZVOR: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad