Yunet
 

Društvo

Poseta i obilazak kompanije Brose u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. jun 2022. • 16:51 •

Poseta i obilazak kompanije Brose u Pančevu

Za učenike Osnovne škole „Isidora Sekulić“, ali i za sve zainteresovane učenike ostalih osnovnih škola na teritoriji grada Pančeva, organizovana je poseta i obilazak nekoliko pogona internacionalne kompanije Brose d.o.o. Pančevo, koja se nalazi u Severnoj poslovnoj zoni. Ova vrsta aktivnosti za učenike osmog razreda osnovne škole organizovana je od strane grada Pančeva.

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, zajedno je sa nastavnicima i učenicima posetila pomenutu fabriku, a u okviru programa profesionalne orijentacije za učenike osmog razreda osnovne škole.

Učenicima je ovaj obilazak bio izuzetno značajan i sa velikim interesovanjem su se prijavili za posetu fabrici Brose. Njih su dočekali zaposleni u fabrici i sa velikim strpljenjem poveli učenike u obilazak. Sa svojim razrednim starešinama učenici su obišli delove ove savremene fabrike, gde su prisustvovali prezentaciji o kompaniji i njenoj istoriji, imali priliku da vide kako izgleda proizvodnja u fabrici, a mogli su i da postave pitanja o budućim zanimanjima, kao i da uvide šta je posao inženjera u automobilskoj industriji.

Ovo je još jedan od načina na koji Grad pruža podršku maturantima i usmerava ih u skladu sa aktuelnim potrebama tržišta rada. Obilazak je veoma značio mnogim učenicima za odabir budućeg zanimanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena