Yunet
 

Društvo

Hemijsko-medicinska škola u Vršcu obeležila svoj dan

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. jun 2022. • 11:08 •

Hemijsko-medicinska škola u Vršcu obeležila svoj dan

Juče je u Hemijsko-medicinskoj školi obeležen Međunarodni dan zaštite životne sredine, emitovanjem prezentacija koje su pripremile učenice 2-1 Maja Nikšić i Teodora Rudinac kojom su približile važnost očuvanja životne sredine kroz izvore zagađenja vode,vazduha i zemljišta i negativnog uticaja na živi svet,lance ishrane i samog čoveka.

Učenica Taisa Deljanin (1-6) prezentovala je rad na temu Obnovljivi izvori energije za koji je nagrađena od strane Pokrajinskog sekretarijata 2. nagradom. Ovom temom istaknut je značaj korišćenja obnovljivih izvora energije ,ali i potencijala Republike Srbije kojim se tradicionalni izvori mogu zameniti.

Pušten je i film odeljenja 1-2 kojim su učestvovali na Međunarodnom konkursu povodom obeležavanja Dana planete zemlje u kome su učenici prikazali lepotu naše planete i značaj očuvanja iste.

Naši gosti bili su članovi Gradskog veća,gospodin Slobodan Jovanov zadužen za zaštitu životne sredine i gospodin Miroslav Lepir član Gradskog veća zadužen za obrazovanje koji su se obratili učenicima i prisutnim profesorima. Ceo događaj upotpunjen je sadnjom cveća koje nam je darovalo Gradsko zelenilo podrškom grada Vršca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena