Yunet
 

Društvo

Momirović: Sve je spremno za puštanje saobraćaja kroz tunel Straževica 15. juna

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. jun 2022. • 08:15 •

Momirović: Sve je spremno za puštanje saobraćaja kroz tunel Straževica 15. juna

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom vanrednog obilaska radova na ovom delu obilaznice oko Beograda, izjavio jedase u saobraćajnom tunelu Straževica izvode završni građevinski, mašinski i elektroradovi i učinićemo sve da za sedam dana ovaj sektor pustimo u saobraćaj.

„Zadovoljan sam rezultatima i dinamikom radova koje ostvarujemo na projektu obilaznice oko Beograda i u planu nam je da u narednom periodu završimo i sektor 6 i time priču staru više od trideset godina pošaljemo u istoriju“, kazao je ministar.

Ministar je istakao da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađena u Beogradu ali i omogućiće ljudima kako iz Srbije tako i iz Evrope da koriste obilaznicu oko Beograda.

,,Završićemo obilaznicu oko Beograda kao što ćemo završiti i sve autoputeve i brze saobraćajnice“, dodao je ministar.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara. Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad