Yunet
 

Društvo

Pančevački korzo u novom ruhu do sredine jula

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. jun 2022. • 17:37 •

Pančevački korzo u novom ruhu do sredine jula

Kompletna rekonstrukcija Korzoa u Pančevu biće završena do sredine narednog meseca, najavila je Maja Vitman, gradska menadžerka. Gradski park imaće više zelenila, kako je i najavljeno na početku radova, a krasiće ga i novi kandelaberi. U Gradskoj upravi posebno su ponosni na nova dečja igrališta postavljena na ovom prostoru.

Na radost svih uskoro će biti završena rekonstrukcija Korzoa i Gradskog parka, koji su oduvek bili omiljeno mesto okupljanja svih generacija Pančevaca. U toku su završni radovi na popločavanju i uređenju ulica Vojvode Živojina MIšića i Masarikove, a svim Pančevcima je želja da ove ulice sa tradicijom zadrže svoj autentičan izgled, koji će dobiti novi sjaj, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Na radost svih Pancevaca, uskoro ce biti završena rekonstrukcija Korzoa i Gradskog parka, koji su oduvek bili omiljeno mesto okupljanja svih generacija nasih sugradjana. U toku su završni radovi na popločavanju i uređenju ulica Vojvode Živojina MIšića i Masarikove, a svim Pančevcima je želja da ove ulice sa tradicijom zadrže autentični izgled, koji će dobiti novi sjaj, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

„Na osnovu Ugovora koji imamo potpisan i u razgovoru sa izvođačima radova Uliuca Masarikova će kompletno da bude završena za desetak dana, a Ulica Živojina Mišića, odnosno za nas Pančevce poznata kao Korzo će biti gotova najkasnije do 15. jula. Ono što želim da napomenem je da smo u saradnji sa JKP „Zelenilo” posadili 39 sadnica u toku izvođenja radova. Naravno nastavićemo sa dodatnim oplemenjivanjem. Ono što nam sledi takođe je postavljanje urbanog mobilijara, a to su klupe i kante. Napomenula bih da iz prve faze radova mobilijer koji smo postavili zbog štete koje su nanete vršićemo zamenu postojećih gredica.Takođe u okviru opvih radova ćemo izvesti i popločavanje kruga I urediti postojeći amfiteatar I ujedno bih najavila letnji program koji kreće 15. jula“.

U centralnom gradskom jezgru završeno je postavljanje podzemnih instalacija navela je Maja Vitman osvrnuvši se na ono što je na ovom pootezu urađeno.

“ Celekupnu smo izveli rekonstrukciju vodovodne, fekalne i izgradnju kišne kanalizacije koja je nedostajala u ovom centralnom gradskom parku. Takođe su postavljeni i kablovi za potrebe stubova javnog osvetljenja odnosno kandelaberi i veliki deo stubova javnog osvetljenja je do sada i postavljen. Što se tiče samog parkovskog poteza možete videti da je gotovo 90% radova već uveliko završeno. Ono na šta smo prilično ponosni jesu postavljena dva nova dečja igrališta. To je „Čarobni svet” i „Mala oaza” ispred koje se nalzimo. Gotovo su svi Pančevci i zaboravili ono staro dečje igralište, a ono što bih posebno napomenula i što nam je prilično drago je da smo uspeli da zadržimo i da poivećamo koeficijent zelene površine. Ovde smo prethodno dečje igralište koje se nalazilo sada pretvorili u zelenu površinu, a dečji igralište veliko je postavljeno u neposrednoj blizini Muzeja. Ujedno apelujem na sve omladince i korisnike parka da vode računa, igralište je namenjeno za dečicu od 3 do 12 godina i sami smo bili u preilici da vidimo da koriste i oni za koje igralište nije namenjeno. Sve ovo treba da čuvamo, treba da ostavimo najmlađe da svi oni u tome uživaju.“

Gradska menadžerka Maja Vitman, naglasila je da su igrališta namenjena deci uzrasta od 3 do 12 godina. Zahvalila je sugrađanima na razumevanju i podršci tokom izvođenja radova koji su bili neophodni kako bismo svi mogli ponovo da uživamo u hladovini i prelepom parku i korzou. Letnji program, koji će u centralnom gradskom jezgru početi od 15. jula, je u pripremi i biće besplatan. Želimo da svi uživaju u program I osveženom ambijentu poručila je Vitman.

.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad