Yunet
 

Društvo

Otvaraju se granični prelazi „Ponikve“ i „Bačka Palanka“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. jun 2022. • 16:53 •

Otvaraju se granični prelazi „Ponikve“ i „Bačka Palanka“

Vlada Srbije danas je donela odluku o otvaranju sezonskog graničnog prelaza za međunarodni vazdušni saobraćaj putnika „Ponikve“.

Prelaz će biti otvoren u periodu od 1. aprila do 31. oktobra ove godine u cilju pojednostavljenja procedura za realizaciju međunarodnih letova, saopšteno je posle sednice vlade.

Kako je u ovom periodu povećan broj turističkih manifestacija, otvaranjem ovog graničnog prelaza značajno bi se povećao i broj međunarodnih letova, što bi predstavljalo značajnu ulogu u privlačenju i održavanju ekonomskih aktivnosti u regionu Zapadne Srbije, pa samim tim i povećanje nivoa zaposlenosti i razvoj investicija, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka o otvaranju stalnog graničnog prelaza za međunarodni vodni saobraćaj putnika i roba sa svim inspekcijskim službama „Bačka Palanka“, čime će biti omogućeno efikasnije sprovođenje graničnih procedura domaćih i stranih brodova na tom graničnom prelazu na reci Dunav.

Takođe, stvoriće se uslovi za obavljanje granične kontrole svih plovila na ulasku u Srbiju koja dolaze iz pravca Mađarske i Hrvatske, kao i svih plovila na izlasku iz naše zemlje.

Pored toga, brodovi će se kraće zadržavati prilikom granične kontrole, biće smanjeni nepotrebni troškovi, a sa druge strane poboljšani uslovi za rad službenika u toj oblasti.

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena