Yunet
 

Društvo

Grad darovao najuspešnije maturante srednjih škola

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. jun 2022. • 11:30 •

Grad darovao najuspešnije maturante srednjih škola

Grad Pančevo izdvojio je blizu 700.000 dinara za novčane nagrade i pokon knjige za maturante srednjih škola, koji su nosioci titule „Đak generacije” i nosioce „Vukovih diploma„. Nagrade su im dodeljene na svečanosti koju je za njih Grad pripremio u koncertnoj Sali Muzičke škole „Jovan Bandur”.

Grad Pančevo nastavio je dugogodišnju tradiciju novčanog nagrađivanja najboljih maturanata srednjih škola. U nastavnoj 2021/2022. godini nagradu je zaslužilo 48 nosioca „Vukovih diploma” i đaci generacije: Selena Gvozdenović, Petar Stefanović, Luka Prpić, Nikola Demjanenko, Mina Korać, Vuk Golubović, Ivan Ćosić, Željana Vojnović, Benjamin Petar Trifu, Nemanja Trajković, Anđela Rašović i Jelena Cicvarić. Učenici kažu da im nagrada, ali u ukazana pažnja mnogo znače.

-Mnogo znači što Grad ume da podrži nas koji radimo i trudimo se. Naravno nije lako. Moji planovi su dalje da nastavim u IT i da upišem ETF ili FON. – rekao je Veljko Cukanić Elektrotehnička škola „Nikola Tesla” Pančevo.

-Meni je jako drago, pre svega, iz medicinske sam škole, ona je jedna od težih. Četiri godine sam se trudila da bih bila pet nula, bilo je stvarno teško ali eto nekako sam to uspela. Jako mi je drago i ponosna sam pre svega na sebe.- istakla je Natalija Nedimović Klipa Medicinska škola „Stevica Jovanović” Pančevo.

-Činjenica da mi je jako drago što se uopšte nalazim ovde, među svim ovim učenicima i veoma mi je drago je neko primetio moj rad. Ponosna sam na sebe, što sam se svih ovih četiri godine toliko trudila, ulagala u sebei dala svaki svoj trenutak za učenje, na svemu se trudila da radim i pored škole i na nastavnim aktivnostima, i zaista sam se mnogo dala svemu ovome. Donela sam odluku da upišem FPN novinarstvo – rekla je Elizabeta Jagica Muzička škola „Jovan Bandur” Pančevo.

– Mogu reći da mi je iskreno drago što je Grad prepoznao sav moj trud i rad. Bilo mi je zadovoljstvo doći do rezltata. Upisao sam školu koju volim i bavim se onim što volim i nije mi nimalo bilo teško da učim i da se trudim i dajem svoj maksimum. Ovo je samo jedan od tih rezultata. Planiram da upišem Medicinski fakultet u Beogardu.- rekao je Kenan Tahirović, Medicinska škola „Stevica Jovanović” Pančevo.

Najuspešniji maturanti su nagrađeni iznosom od 12.000 dinara, a na završnim svečanostima u školama uručene su im knjige koje je takođe obezbedio Grad Pančevo.

-Ponosni smo na ovu našu generaciju Vukovaca i uopšte maturanata. Oni su savladali jednu tešku prepreku, i sami znamo, evo skoro dve i evo treća godina zaredom smo negde u strahu od pandemije. Sistem obrazovanja je pretrpeo mnoge promene, bilo je nastave i online i praktične i neposredne nastave. To se menjalo negde iz nedelje u nedelju, i sva ova deca dve-tri godine unazad ustvari tako rade i uče. Vukovci, današnji Vukovci, ovogodišnji Vukovci, su posebno negde savladali prepreke i zaslužili posebna priznanja, gde su pokazali da svojim radom i željom, i kad neko želi da nauči, to može bez obzira, na neki način, i uslove rada. Grad je izdvojio oko 700.000 za poklon knjigu Vukovcima i za novčanu nagradu. – izjavila je mr Tatjana Božić gradska većnica za obrazovanje.

Za najbolje učenike upriličen je i umetnički programu koncertnoj sali Muzičke škole „Jovan Bandur”.

Селена Гвозденовић – Гимназија „Урош Петровић” Панчево

Петар Стефановић – Медицинска школа „Стевица Јовановић” Панчево

Лука Прпић – Машинска школа „Панчево” Панчево

Никола Демјаненко – Електротехничка школа „Никола Тесла” Панчево

Мина Кораћ – Музичка школа „Јован Бандур” Панчево

Вук Голубовић – Економско-трговинска школа „Паја Моргановић” Панчево

Иван Ћосић – Балетска школа „Димитрије Парлић” Панчево

Жељана Војновић – Техничка школа „23. мај” Панчево

Бењамин Петар Трифу – Техничка школа „23. мај” Панчево

Немања Трајковић – ШОШО „Мара Мандић” Панчево

Анђела Рашовић – Пољопривредна школа „Јосиф Панчић” Панчево

Јелена Цицварић – Трећа београдскa гимназије

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena