Yunet
 

Društvo

Danas do 37 stepeni, veoma toplo uz tropske noći do 6. jula

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. jun 2022. • 08:28 •

Danas do 37 stepeni, veoma toplo uz tropske noći do 6. jula

Foto: Pixabay

U Srbiji će danas najviša dnevna temperatira dostići 37 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije i upozorio da će se veoma toplo vreme zadržati do 6. jula, a da se lokalno očekuju i tropske noći.

Prema prognozi, danas će preovlađivati sunčano, jutarnja temperatura biće od 14 do 23, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.

Posle podne u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak, južni i jugoistočni.

I u Beogradu danas sunčano i veoma toplo. Vetar ujutro slab, a tokom dana i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 23 °C, najviša dnevna oko 36 °C.

Do 6. jula zadržaće se pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 °C, a ponegde se očekuju i tropske noći.

U četvrtak i petak posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti biće i pljuskova s grmljavinom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad