Yunet
 

Društvo

Grad pokriva trošak boravka dece u privatnom vrtiću

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. jun 2022. • 09:34 •

Grad pokriva trošak boravka dece u privatnom vrtiću

Grad Pančevo i ove godine pokrivaće deo troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi u tom gradu. Podnošenje prijava zainteresovanih roditelja počeće 1. jula.

Gradska uprava grada Pančeva raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Pančeva za period od 1. septembra 2022. godine do 31. avgusta 2023. godine.

Grad Pančevo obaveštava građane čija se deca nalaze na listi čekanja za upis u Predškolsku ustanovu „Dečja radost“ Pančevo ili na listi čekanja za upis u vrtić u jednu od osnovnih škola koje obavljaju delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji grada Pančeva, da je Predškolska ustanova PU „Kefalica“ Pančevo dostavila obaveštenje da uz subvenciju Grada može da upiše 24 dece u jaslenoj grupi i 18 dece u obdanišnoj grupi.

U skladu sa obezbeđenim sredstvima u budžetu grada Pančeva, dostavljenim potvrdama i informacijama o slobodnim kapacitetima PU „Kefalica“ Gradska uprava će izdavati ograničen broj potvrda o ostvarenom pravu, i to za najviše 42 dece.

Ko ima pravo na naknadu dela troškova boravka dece u ovoj privatnoj predškolskoj ustanovi i koju dokumentaciju je potrebno priložiti možete pročitati na sajtu Grada Pančeva.

Zahtev za ostvarivanje prava u školskoj 2022/2023. godini se ne podnosi za dete koje je već upisano u privatnu predškolsku ustanovu u skladu sa Odlukom.

Roditelji čija su deca na listi čekanja u PU „Dečja radost“ Pančevo sa potvrdom o toj činjenici, izdatoj od navedene ustanove, kao i sa potvrdom PU „Kefalica“ Pančevo mogu, počev od 1. jula 2022. godine, podnositi zahtev za ostvarivanje prava sa drugom potrebnom dokumentacijom u Gradskom uslužnom centru, na šalteru broj 9, a do popunjavanja kapaciteta, odnosno za najviše 42 dece.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad