Yunet
 

Društvo

Počeo još jedan letnji kamp za darovote učenike u Idvoru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. jul 2022. • 14:50 •

Počeo još jedan letnji kamp za darovote učenike u Idvoru

Počeo je 12. naučno regionalni kapm za talentovane učenike Naučno-edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin, Idvor 2022 koji će trajati do 17. jula. Na svečanom otvaranju predstavljeni su učenici iz cele Srbije, a znanja koje će moći da steknu na ovom kampu predstavljaju odličnu sponu između ponude i potražnje na tržištu rada.

Kroz zanimljiva predavanja, ali i druženje 11 učenika iz svih krajeva Srbije usavrsice svoja znanja iz fizike i programiranja na još jednom edukativnom kampu.

Živimo u vreme kada se sve veći broj ljudi profesionalno bavi digitalnim zanimanjima. Zato će nasi mladi strucnjaci ovde moci da savladaju neke od softverskih vestina, ističe kordinator kampa i Rukovodilac RCT ,,Mihajlo Pupin“ dr Dragoljub Cucić.

Organizacija kampa protekla je u najboljem redu kaže direktor Doma kulture ,,Mihajlo Pupin“ Svetislav Zakić, ovo je uigran tim jer kamp organizuje već 12u godinu za redom, ističe.

Deca iz cele Srbije će u Idvoru provesti sedam dana, a njihovi mentori i organizatori nadaju se da će im veštine i znanja koja će odavde poneti biti korisna u daljem školovanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena