Yunet
 

Društvo

Od Petrovdana do Petrovdana napravljen značajan pomak za Glogonj

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. jul 2022. • 17:07 •

Od Petrovdana do Petrovdana napravljen značajan pomak za Glogonj

Još jedan Petrovdan prošao je u slavlju i organizaciji kulturno – umetničkih, ali i sportskih aktivnosti u Glogonju. Svoju slavu meštani sela, po tradiciji, obeležavaju nedelju dana, a svoj doprinos dali su svi Glogonjci, kako oni najmlađi, tako i najstariji.

Svečanom sednicom Saveta Mesne zajednice Glogonj, dodelom zlatnika najboljem maturantu, kao i nizom kulturno – umetniih, ali i sportskih aktivnosti obeležava se i ovaj Petrovdan, seoska slava Glogonjaca. Da Mesna zajednica misli na sve meštane sela dokaz je i nagrađivanje najboljih učenika svake godine za ovaj bitan dan za meštane sela.

Srećna sam što sam đak generacije i što naše selo misli i na nas i na starije. Srećna sam što ću dobiti zlatnik na Petrovdan i što ću to imati kao uspemenu celog života – rekla je Lana Jovanović,m đak generacije OŠ “4.oktobar”.

Petrovdan je bio prilika da se prisetimo i značajnih infrastrukturnih projekata sprovedenih u sedu. Da je Glogonj dobio novi sjaj i da je presvučen u novo ruho pokazatelj su asfaltirane ulice, ali i uređenje bitnih mesta gde se meštani okupljaju, istakao je Slavko Jovanovski, predsednik Saveta Mesne zajednice Glogonj.

Možemo reći da je prethodni period bio značajno uspešan za Glogonj, pre svega radilo se na uređenju putne infrastrukture, gde smo zahvaljujući javnom privatnom partnerstvu, koji realizuje grad Pančevo, uspeli da asfaltiramo tri i po kilometra puta, a za dve i po godine, kaldrma je postala prošlost. Ostalo je nekoliko ulica pod struganim asflatom, ali smo dobili čvrsto obećanje čelnika grada da će i one biti asfaltirane. Osim toga uređivali smo i neke lokacije gde naši sugrađani vole da se okupljaju. Zahvaljujući velikoj podršci grada renoviran je Dom penzionera, uređivali smo centar sela, park, dečje igralište u parku, skelu. U svemu tome imali smo podršku javno komunalnog preduzeća. Ono što će nam biti fokus u nekom narednom periodu je Sportski centar, jer smo konačno uspeli da rešimo imovinsko pravne odnose na tom zemljištu – kazao je Slavko Jovanovski, predsednik Saveta MZ Glogonj.

Marko Mladenović, narodni poslanik, pohvalio je rad Mesne zajednice, ali i istakao njihov značaj kao osnovne ćelije grada.

Ja ću najpre iskoristiti priliku da čestitam slavu svim Glogonjcima i Glogonjkama. Takođe zahvaljujem na pozivu da prisustvujem slavi, jer su ovo dani u kojima se pokazuju jedionstvo i sloga. Iskorisiću priliku da pohvalim rad Mesne zajednice koja je mnogo uradila za meštane sela. Zahvaljujući dobroj saradnji grada i mesnih zajednica postižu se dobri rezultati, a takođe ovo je pokazatelj da je mesna zajednica srž svakog sela – rekao je – Marko Mladenović, narosni poslanik SNS-a.

Svoj dobrinos obeležavanju slave dali su i najstariji sugrađani organizacijom Šahovskog turnira u Penzionerskom domu.

I ovu slavu uveličali su ringišpil, luna park, ali i posetioci iz susednih mesta koji svake godine po tradiciji na ovaj dan posećuju Glogonj. Petrovdan, kako kažu, predstavlja dan za odmor, ali i za prisećanje koliko je njihovo selo bitno za njih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad