Yunet
 

Društvo

Počeo Izviđački kamp u Mramorku

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. jul 2022. • 10:00 •

Počeo Izviđački kamp u Mramorku

„Izviđački kamp tri odreda i letnja škola mladih Crvenog krsta 2022″ u Mramorku u potezu Vejač svečano je otvoren. Organizator ovog kampa je izviđački odred “Beli Bor”.

Čak 83-oje mladih izviđača i volontera Crvenog krsta odlučilo je da ove letnje dane provede u Izviđačkom kampu tri odreda. U okviru kampa biće organizovane raznovrsne aktivnosti u prirodi: druženje uz logorsku vatru, igre spretnosti i sposobnosti, protivpožarna obuka, pecanje na jezeru Kraljevac kao i dobro druženje na čistom vazduhu.

Na kampu malim izviđačima ove godine su se pridružili i volonteri Crvenog krsta Kovin koji će ih kroz razne radionice naučiti o davanju prve pomoći.

Pored toga što je ovo kamp izviđača ovo je zvanično letnja škola mladih Crvenog krsta, tako da će deo volontera koji sui z naše organizaje imati zadatak da prođu neke naše osnovne oblasti vezano istorijat Crvenog krsta. program transfuzije krvi, program pve pomoći…to su neke od stvari koje se standardno rade na ovakvim dešavanjima rekao je Milan Lukšić, Crveni krst Kovin.

Izviđački kamp tri odreda sjajan je način da deca nauče kako da se snaleze u prirodi, kaze Stevan Bela, starešina odreda. To je takodje, objasnjava Bela, odlicna prilika da se mladi odvoje od moderne tehnologije.

Ja sam izviđač od svoje 8 godine, a sada imam 60 pa možete da zaključite koliko ja volim izviđače. Prvo odvajamo se od telefona, deca mogu da nauče vrednosti prirode, kroz naše obuke i kampove decu naučimo da prežive, rekao je Stevan Bela, starešina odreda izvođača “Beli Bor” iz Mramorka.

Izviđački kamp tri odreda trajaće do 24. jula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena