Yunet
 

Društvo

Deca sa Kosova i Metohije borave u odmaralištu Crvenog krsta Vršac

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. jul 2022. • 11:08 •

Deca sa Kosova i Metohije borave u odmaralištu Crvenog krsta Vršac

Deca sa Kosova i Metohije, njih 65, borave u odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom bregu u periodu od 18. – 24. jula.

Boravak dece sa Kosova i Metohije realizuje se u okviru programa Crvenog krsta – odmor i oporavak socijalno ugrožene dece i finansiran je od strane Pokrajinskog sekreterijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U istom periodu u organizaciji Grada Vršca, Centra za socijalni Vršca i Crvenog krsta Vršac deca iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije grada Vršca, kako iz samog grada tako i iz naseljenih mesta, učenici osnovnih škola, boraviće na kampu Odmarališta Crvenog krsta. Tokom boravka deci će biti organizovani bogati sadržaji rekreativnih, sportskih , kreativnih i edukativnih radionica. Takođe, deca će biti u prilici da se druže, šetaju u prirodi, upoznaju nove vršnjake iz različitih delova zemlje, razmene iskustva i prošire svoja prijateljstva. Tokom celokupnog, sedmodnevnog boravka obezbeđen je stručan nadzor od strane pedijatra i vaspitača, kaže Marija Ristić Lažetić, članica gradskog veća za socijalnu politiku.

Decu na kampu u utorak obišle su članica gradskog veća za socijalnu politiku Maja Ristić Lažetić, v.d. direktor Centra za socijalni rad Mirjana Knežević u prisustvu sekretara Crvenog Krsta Vršac Suzane Cvetanović.

Tom prilikom deci su poželele dobrodošlicu i prijatan boravak, puno pozitivnih iskustava, novih prijateljstava i druženja uz aktivan odmor i sadržaje koji će za njih biti organizovani tokom sedmodnevnog kampa na vršačkom bregu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena