Yunet
 

Društvo

Mališani iz Opova na odmoru u Crnoj Gori

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. jul 2022. • 10:10 •

Mališani iz Opova  na odmoru u Crnoj Gori

Početkom nedelje mališani iz Opova zajednosa vršnjacima iz Pančeva otputovali su u odmaralište Crvenog krsta u Baošiće. Tamo će imati priliku da se upoznaju sa programima Crvenog krsta, ali i da se druže i uživaju na moru.

Dvadesetičetvoro mališana, osnovnoškolskog uzrasta otišlo je ove nedelje u Crnu Goru u Baošiće, gde se nalazi odmaralište Crvenog krsta. Tamo će im društvo praviti deca iz Pančeva i ostalih delova Srbije. Ovaj boravak finansira Ministarstov za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kaže Dragana Avramović, sekretakra Crvenog krsta Opovo. Tamo će imati priliku da nauče nešto više o programima Crvenog krsta od volontera ove humanitarne organizacije.

Otišli su zajednos a decom iz Pančeva, gde će se družiti, upoznati sa nekim aktivnostima Crvenog krsta, provešće tamo 10 dana i nadam se da će se vratiti sa vrlo pozitivnim iskustvom. – kaže Dragana Avramović – sekretarka Crvenog krsta Opovo.

Crveni krst prepoznatljiv je po svom humanitanom radu u kome učestvuje i građani ove južnobanatske opštine.

Kada su u pitanju humanitarne akcije to je nešto što se radi u kontinuitetu, podela paketa hrane i higijene uglavnom socijalno najugroženijim građanima. Takođe radimo prikupljanje odeće i obuće, igračaka za decu koje distribuiramo dalje takođe korisnicima kojima je to potrebno. Građani pomažu ovakve akcije i to bez njih ne bi ni moglo da teče ovako. Oni se uključuju sami ili preko donacija, važan je taj volonterski rad. – ističe Avramović.

U narednom periodu očekuje ih aktivnosti vezane za početak nove školske godine.

U narednom periodu sprovodićemo redovne aktivnosti Crvenog krsta, akcije dobrovoljnog davanje krvi, predavanja iz prve pomoći, trgovine ljudima, a počinje i nova školska godina pa ćemo krenuti da radima decom, držaćemo predavanja iz bezbednosti saobraćaja. – rekla je Avramović.

Akcije dobrovoljnog davanje krvi organizuju se u Opštini Opovo nekoliko puta godišnje. Osim u Opovu krv tada daju i stanovnci Sefkerine. Prema rečima Dragane Avramović, odrziv je uvek dobar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena