Yunet
 

Društvo

Tokom vrelih dana drugačije organizovan posao radnika „Higijene“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. avgust 2022. • 11:30 •

Tokom vrelih dana drugačije organizovan posao radnika „Higijene“

I pored visokih dnevnih temperatura zaposleni u JKP „Higijena“ rade tokom dana na čišćenju i uređenju grada, kako bi on uvek bio čist i sređen. Pored toga, tokom toplih dana redovno se svake nedelje, dva puta odnosi smeće sa izletišta Bela Stena.

Tokom letnjih meseci ljudi više vremena provode napolju, naročito u večernjim satima. Zato se dešava da radinci Higijena imaju više posla ovih dana na čišćenju parkova i ostalih javnih površina. Osim redovnog posla svake nedelja dva puta se odlazi i do Bele Stene kao bi se očistilo ovo omiljeno izletište Pančevaca.

Svake godine u letnjem periodu kada dođu vrućine, mi postavimo buriće na Beloj steni i dva puta nedeljno utorkom i petkom odnosimo komunalni otpad i eventualno sekundarne sirovine ako naši sugrađani tamo odvoje pet-ambalažu i limenke. Jedino bi apelovali na naše sugrađane da kabasti otpad i to što ostavljaju pored burića, teško je odnositi kabasti otpad kao što su ormari i stari kaučevi u čamcu. Kada je vetar i malo veći talasi na Dunavu teško je upravljati čamcem i voziti kabasti otpad. Zato apelujemo da iskroste te buriće koje smo postavili na Beloj steni, da ako mogu odvoje sekundarne sirovine od komunalnog otpada i mi ćemo do kraja sezone da čistimo Belu stenu i odnosimo smeće dva puta nedeljno.- ističe Mišo Marković – direktor JKP Higijena.

Grad mora da bude čist, zato se radi i kada dnevne temperature nisu prijatne za boravak napolju. Rukvodsto Higijene misli na svoje radnike, posao im se organizuje drugačije, a uvek na raspolaganju imaju i napitke za osveženje.

Našim zaposlenima izlazimo u susret kada su baš velike vrućine kao što smo imali nekoliko proteklih dana, pustimo ih malo ranije, oni i dođu ranije na posao i urade to što moraju. I obezbeđujemo im hladne napitke, svaki naš zaposleni na ovim vrućinama će dobiti hladnu vodu, naše poslovđe su zaduženi za te ljude koji su izloženi suncu i celu smenu su napolju, da im odnesu te hladne napitke i podele. Mi imamo 3 radne jedinici koje su baš izložene, kontrolori parking servisa, čistači iznošenje otpada. – kaže Marković.

Mišo Marković apeluje na sugrađane da otpad bacaju u kante i kontejnere, kako se ne bi stvarale divlje deponije, čije čišćenje je onda dodatni posao za zaposlene u Higijeni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena