Yunet
 

Društvo

Vulin: Čuvamo naše prirodne resurse

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. avgust 2022. • 13:01 •

Vulin: Čuvamo naše prirodne resurse

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas, posle obilaska Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, da su predanim i angažovanim radom pripadnika ove jedinice zaštićeni mnogi prirodni resursi, biljni i životinjski svet naše zemlje i naše šume, reke.

„Za četiri meseca, koliko Jedinica radi, podneta je 291 krivična prijava protiv 217 lica koja su počinila 291 krivično delo iz oblasti ekološkog kriminala, od onih koji su na crno prodavali zaštićene vrste, ubijali i zlostavljali životinje, vršili krivolov, činili šumske krađe, pa do onih koji su zagađivali naše reke, naša prirodna bogatstva“, rekao je ministar Vulin posle sastanka sa načelnikom i pripadnicima Jedinice.

Naglasio je da svi oni koji uništavaju naše prirodne resurse, biljni i životinjski svet, zagađuju prirodu, svesno ili ne, vrše zločine ne samo prema nama koji smo tu, već i prema budućim generacijama koje će našu zemlju naslediti.

„Da bismo bili vredni trajanja, da bi nas potomci sa ponosom pominjali, moramo čuvati ne samo nezavisnost i slobodu, već i vodu, zemlju, šume koje im ostavljamo“, naglasio je ministar Vulin.

Najavio je da će Jedinica u narednom periodu pojačati rad i nadzor u svim delovima Srbije i upozorio da će se svi oni koji uništavaju nasleđe koje su nama ostavili naši preci, a mi treba da prenesemo svojoj deci, naći na udaru srpske policije, biti otkriveni i u skladu sa zakonom procesuirani.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad