Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Stevanović čestitao Međunarodni dan mladih

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. avgust 2022. • 17:35 •

Gradonačelnik Stevanović čestitao Međunarodni dan mladih

Grad Pančevo i Kancelarija za mlade u saradnji sa Domom omladine, tradicionalno i ove godine obeležavaju Međunarodni dan mladih. Manifestacija će trajati dva dana, 12. i 13. avgusta, a gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović čestitao je mladima njihov dan.

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine, a u Srbiji od 2007. godine, kada je i osnovana Kancelarija za mlade grada Pančeva, kao programski deo Odseka za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja. Gradonačelnik Aleksandar Stevanović kaze da je važno obeležavanje dana .mladih

– Grad Pančevo u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Pančeva i Domom omladine Pančevo i ove godine tradicionalno obeležava 12. Avgust, Međunarodni dan mladih. Ove godine tema Međunarodnog dana mladih jeste međugeneracijska solidarnost. Mladi su najbolji promoter i jedan od najvažnijih resursa svakog društva. Oni su pokretačka snaga društva i naša obaveza je da se potrudimo da mlade uključimo u sve sfere društvenog života. Zajedničkim snagama mi treba da radimo na tome da stvaramo što bolju i perspektivniju budućnost za sve mlade u našoj Republici. Pored toga, mi moramo da se potrudimo da stvaramo i bolje uslove i da osnažujemo mlade jer ćemo na taj način stvarati temelje za bolju budućnost.- izjavio je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Grad je raspisao konkurs za mlade koji traje do 01. novembra ili do utroška sredstava, na koji mogu da apliciraju organizacije mladih i za mlade. Obeležavanje ovog Međunarodnog dana za cilj ima da ukaze na značaj uloge mladih u društvu, kao I da podstakne mlade na organizovanje raznih aktivnosti.

– Na ovaj dan se skreće pažnja na sve one teme koje su od izuzetnog značaja za mlade i vodi se razgvor o svemu onome što je bitno za njih. Otvaraju se teme, a onda se kasnije sve to razrađuje i dolazi se do rešavanja nekih problema. Mladi su pokretačka snaga jednog društva tako da ovaj dan jeste neka inicijalna kapisla za neke teme, pa se od Međunarodnog dana mladih do Međunarodnog dana mladih radi na tome da se neki problemi mladih koji možda postoje na neki način prevaziđu. Da se neke ideje i kreativnost mladih koje postoje realizuju i sprovedu u delo. Mladi iskoristite sve ono što vam mladost pruža, a ja u ime Grada Pančeva i u svoje lično ime želim vam srećan Međunarodni dan mladih. – izjavio je gradonačelnik.

Organizovan je prigodan program i aktivnosti. Tako je ulazak na gradski bazen 12. Agvusta besplatan, dok u popodnevnim satim posetioce u bašti Doma omladine očekuje koncert benda „Stereo banana“. Za 13. avgust Dom omladine Pančevo u saradnji sa kancelarijom za mlade grada i ReGeneracijom organizuje tribinu o bezbednosti u noćnom životu. Na panelu će biti reci o štetnosti upotrebe psihoaktivnih supstanci, prevenciji i reakciji na rodno zasnovano nasilje,kao i o tome kako da adekvatno odreagujemo ukoliko se sretnemo sa zdravstvenim, socijalnim ili pravnim rizicima tokom ili nakon izlaska. Kompas i Unija mladih grada Pančeva će takođe imati svoje štandove, a nakon panela građani mogu da se zabave uz muzički izbor DJ Zminita.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena