Yunet
 

Društvo

Lokalna samouprava Opovo: Za predškolce i đake prvake 222 školska ranca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. avgust 2022. • 08:54 •

Lokalna samouprava Opovo: Za predškolce i đake prvake 222 školska ranca

U organizaciji lokalne samouprave 15. avgusta je pocela akcija podele školskih rančeva za predškolce i prvake. Prvog dana akcija je sprovedena u Sakulama i Barandi, a već narednog u Sefkerinu i Opovu. Rančeve su podelili predsednik opštine Opovo Miloš Markov i zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

Opština Opovo, u želji da pomogne roditeljima budućih đaka prvaka i predškolaca, svima koji počinju školsku avanturu deli rančeve. Roditelji iskazu da im ova pomoć mnogo znači, a da su deca presrećna što će u školu krenuti sa novim rančevima.

Opština Opovo želi da čestita svim prvacima na poslasku u prvi razred i podstakne da budu što bolji u daljem školovanju, kaze predsednik te opstine Miloš Markov.

– U Opovu završavamo akciju podele rančeva našim budućim predškolcima, odnosno polaznicima prvog razreda osnovne škole. Na taj način želimo da damo podršku roditeljima prilikom naredne školske godine. Kao lokalna samouprava namerno smo to uradili u ovom nekom periodu kako se ljudi ne bi izlagali trošku. Mi kao lokalna samouprava imamo ovu jednu akciju kao dobar primer prakse iz prethodog perioda i planiramo da nastavimo sa ovom akcijom.Naša lokalna samouprava je obezbedila preko 200 rančeva što za buduće osnovce, što za buduće predškolce. – ističe predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

Nakon Sakula i Barande gde je u ponedeljak podeljen 61 školski ranac za predškolce i đake prvake, lokalna samouprava je nastavila akciju i u Sefkerinu je uručeno 48 rančeva, 21 za predškolce i 27 za đake prvake, dok je u Opovu podeljeno 113 rančeva, 57 za predškolce i 56 za prvake.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad