Yunet
 

Društvo

Obeleženo bratimljenje penzionera iz Omoljice i Ljubovije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. avgust 2022. • 08:08 •

Obeleženo bratimljenje penzionera iz Omoljice i Ljubovije

Udruženje invalida rada i penzionera iz Omoljice 2015. godine pobratimilo se sa Udruženjem penzionera iz Ljubovije. Svake godine 14. avgusta tim povodom organizuje se igranka i druženje u prostorijama Udruženja.

Pre osam godina Udruženje invalida rada i penzionera iz Omoljice pobratimilo se sa Udruženjem penzionera iz Ljubovije u Manastiru Svetog Nikolaja Srpskog u Soko gradu. Kako ističe predsednik Udruženja penzionera iz Omoljice Miodrag Tadić, ovo je idealna prilika za sklapanje novih prijateljstava, ali i povod za penzionere da se provedu uz igranku i druženje.

– Podrinje, Loznica, Lubovija, Bajina Bašta, od Perućca do ovde, Crnča, Mali Zvornik, Banja Koviljača… pretežno su ljudi iz Omoljice odatle. To je i bio povod našeg bratimljenja. Na moju inicijativu i na moj dogovor sa pokojnim Mićom mi smo uspeli da to i realizujemo. Zbog toga mi je drago, a sada ćemo pokušati i da se bratimimo i sa Lovcima, i to će biti dobro. – ističe predsednik Udruženja invalida rada i penzionera iz Omoljice Miodrag Tadić.

Predsednik Udruženja penzionera iz Ljubovije Dragan Milanović iskoristio je priliku i zahvalio se Omoljici, Pančevu i kolegi Miodragu Tadiću.

– Druženje i bratimljenje sa Mesnom zajednicom Omoljica traje od 2015. Godine. To je takvo bratimljenje i kumstvo da ne postoji nigde u Srbiji. Ovo Udruženje vodim već dve godine, a bratimimo se od 2015. Godine koje je tada uspostavio Mića Đokić sa našim velikim prijateljem Mišom Tadićem. Mislim da kad bi cela Srbija bila kao Ljubovija i Omoljica, da bi to sve bilo samo u zdravlju, sreći i veselju. Deca imaju svoj deo puta, a penzioner mora nastaviti svoj deo života. Ako nema toga, nema njemu života. Mi sa ovim druženjem se sigurno podržavamo već 15 godina. Možete pitati svih mojih 35 penzionera, a mogao sam dovesti 105-oro, njima je ovo kao kuća, dođu napune baterije sa druženjem, pesmom, igrom… – kaže predsednik Udruženja penzionera iz Ljubovije Dragan Milanović.

Bratimljenjem su se udruženja obavezala na razvijanje još dublje saradnje, na uzajamnu pomoć i razmenu iskustava, razumevanje i razvijanje bratskih osećanja. Sledeci somaćin druženja biće i Udruženje iz Ljubovije 14. oktobra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad