Yunet
 

Društvo

Obuka o pravilima ponošanja u saobraćaju za đake prvake      

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. avgust 2022. • 11:34 •

Obuka o pravilima ponošanja u saobraćaju za đake prvake      

Pančevo je jedna od retkih lokalnih samouprava koja početkom školske godine na saobraćajnom poligonu đake uči o pravilima ponašanja u saobraćaju. Tokom godine preuzima se i niz drugih obrazovnih aktivnosti kako bi se mladi osposobili za bolje učešće u saobraćaju.

Svi učenici prvih razreda osnovnih škola na teritoriji Pančeva tokom septembra proćiće obuku o pravilima ponašanja u saobraćaju na poligonu koji je specijalno napravljen za tu namenu u školi Branko Radičević“. Obuku će proći oko 1200 prvaka. Za učenike je organizovan prevoz do poligona, a dobijaju i reflektujuće prsluke i odgovarajuću literaturu.

Narednih nedelja koje nas čekaju u septembru meseu organizovaćemo jednu kampanju koja je posvećena bezbednosti učenika, posebno prvaka u našim osnovnim školama gde ćemo se družiti sa njima zajedno sa volonterima I uticati na njih I njihove roditelje vezano za povećanje njihove bezbednosti kao učesnika u saobraćaju, rekao je Predrag Živković, član gradskog veća za komunalnu delatnost i saobraćaj.

Za bezbednost srednjoškolaca u saobraćaju organizovaće se predavanja i simulacije na kojima će đaci imati priliku da vide šta se tačno dešava našem telu prilikom saobraćajne nesreće. Veoma je važno, da su kako kaže, Predrag Živković, član gradskog veća za komunalnu delatanost i saobraćaj, srednjoškolci dobro informisini o opasnostima u saobraćaju.

Za srednjoškolce, u novembru, planirali smo akcije slične kao one što smo organizovali prethodnih godina. U pitanju su akcije koje se odnose na neke prevetivne mere kako ne bi dolazilo do saobraćajnih nezgoda. Imaćemo obezbeđene simulatore gde će svako ko je zainteresovan može da proba I da vidi na koji način sudar utiče na naše telo, rekao je Predrag Živković, član gradskog veća za komunalnu delatnost i saobraćaj.

Početkom septembra gradski Komitet za saobraćaj podeliće i više od 170 auto sedišta za decu koja su rodjena tokom druge polovine 2021. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad