Yunet
 

Društvo

Počela nova školska goina, gradonačelnik Pančeva posetio školu Vasa Živković

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. septembar 2022. • 13:30 •

Počela nova školska goina, gradonačelnik Pančeva posetio školu Vasa Živković

Počela je nova školska godina, a u školske klupe seli su i pančevački prvaci za koje je organizavan prijem u svim školama. Tim povodom Osnovnu školu Vasa Živković posetio je gradonačelenik Aleksandar Stevanović, koji je svim učenicima poželo uspešan početak školske godine. Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje prisustvovala je priredbi u Brankovoj školi.

Veselo i uzbuđeno bilo je na početku i ove školske godine kako prvacima, tako i njihovim roditeljima. Deca su jedava čekala da upoznaju nove drugare i učiteljice.

Jedna učenica je rekla da očekuje da će da upozna nove drugare.

Čini se da su roditelji i ovog prvog septembra imali veću tremu od dece, ali da su svi zajedno spremni za novo životno poglavlje.

Veoma sam uzbuđena kao I ona I počinje jedno poglavlje sa malo više obaveza, rekla je jedna mama.-Očekujem da će sve biti super I da će voleti da ide u školu, sada je malo frka prvi dan kao I meni što je, ali očekujem da bude uspešna godina I da I dete I ja imamo tremu, rekao je jedan otac.– Setiš je svog polaska I trema dođe, ali sve će to proći. Spremanje je proteklo uz promenjene tri kombinacije, ali na vreme smo stigli u školu, rekao je još jedan tata.

Gradonačlenik Pančeva Aleksandar Stevanović, prisustvuovao je prijem prvaka u Osnovnoj školi Vasa Živković. On je svim đacima poželeo uspešnu novu školsku godinu i rekao da je grad Pančevo pripremio poklone za najmlađe.

Aleksandar Stevanović – gradonačelnik Pančeva

Na svim djacima je da uče pa I na đacima prvacima, a mi kao grad Pančevo svake godine već tradicionalno 10 – tak godina unazad svim đacima prvacima za polazak u školu poklanjamo jedan set koji se odnosi na čuvanje njhove bezbednosti u saobraćaju prilikom dolaska I odlaska u školu. Mi smo spremili ranac I svetloreflektujući prsluk I još neki školski pribor koji će biti koristan đacima prvacima. Reflektujući prsluk koji će umnogome doprineti da đaci na ulici budu primetni vozačima i da samim tim podignemo bezbednost đaka u saobraćaju. Mi kao grad ćemo nastaviti da podržavamo ovakve akcije, ali ćemo nastavti I da ulažemo u naše škole. Konkretno, danas smo u školi Vasa Živković u koju smo u ovoj godini sa investicijom od milion dinara rekonstruisali toalete I u saradnji sa direktorima svih škola slušamo šta su potrebe vezano za objekte u kojima borave naši učenici I kao grad reagujemo kako bi uslovi za naše đake bili što bolji.

Prvake u Vasinoj školi sačekale su nove učiteljice, ali i pokloni koje im je škola pripremila za uspešan početak.

Branislava Milković – direktorak OŠ Vasa Živković

U ovoj školskoj godini upisali smo 73 đaka prvaka, podeljenih u 3 odeljenja. Svim đacima prvacima želim srećan početak školske godine I želim im da maksimalno iskoriste svaku priliku I nauče nešto, da stvaraju I da budu kreativni, neguju prave vrednosti. Deca će danas dobiti I poklon od škole, svesku za početno pisanje sa priborom, takođe će dobiti poklon od učiteljica, a već je pripremljen raspored časova, učiteljice su to odradile na veoma kreativan način , dobiće pokone od grad I biće tu još sitnica.

Dan ranije u Osnovnoj školi Branko Radičević održana je priredba za đake prvake i njihove roditelje, koju su spremili stariji učenici. Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje poželele je mališanima uspešen početak školovanja i čestitala im polazak u školu. U prvi rezred Brankove škole krenuloje 66 učenika, raspoređenih u tri odeljenja, koji su imali prilike da dobiju takođe poklone od grada i upoznaju se sa svojim učiteljicama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad