Yunet
 

Društvo

U Vršcu održana besplatna letnja škola programiranja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. septembar 2022. • 09:00 •

U Vršcu održana besplatna letnja škola programiranja

U Vršcu je proteklog vikenda uspešno završena besplatna letnja škola programiranja. Školu je uz podršku Vlade Republike Srbije, organizovala Fondacija Petlja, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U dva osmodnevna termina, od 12-28. avgusta, 100 dece, od kojih 74 dečaka i 26 devojčica, iz 33 grada i opština, bilo je u prilici da nauči osnove računarstva I sazna kako je raditi u IT industriji u letnjoj školi programiranja u Vršcu i koje sve mogućnosti imaju za razvoj karijere u ovoj oblasti.

Program škole prilagođen je predznanjima đaka koji su u njemu učestvovali i prema tome su formirane grupe i organizovan rad.“ izjavio je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje.

Letnja škola programiranja pokrenuta je na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije, kao nastavak podrške za digitalnu transformaciju privrede i društva kroz uvođenje informatike u osnovne škole, otvaranje IT odeljenja u gimnazijama i druge slične inicijative.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad