Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Pančeva pohvalio Dolovke za organizaciju manifestacije „Dani štrudle”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. septembar 2022. • 15:20 •

Gradonačelnik Pančeva pohvalio Dolovke za organizaciju manifestacije „Dani štrudle”

Manifestacija ,,Dani štrudle“ u Dolovu održava se već 23. put. Posetioci su imali priliku da uživaju u ovom čuvenom specijalitetu i ostalim domaćim i neobičnim slatkišima. Ove godine čast da otvori manifestaciju imao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

,,Dani štrudle“ okupili su posetioce iz svih krajeva Srbije. Svima je zajednička ljubav prema slatkim poslasticama koje u Dolovu predstavljaju žene iz svih krajeva Banata i šire.

U gostoprimstvu Dolovaca uživao je i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je i svečano otvorio ovogodišnji događaj.

„Štrudlijada je još jedna od 150 manifestacija koje se održavaju u našem gradu pod pokroviteljstvom Grada Pančeva, ali i jedna od manifestacija koja je i najprepoznatljivija u našem gradu, manifestacija koja sigurno naš grad mapira na turističkoj mapi manifestacionog turizma u Republici Srbiji. Veliki značaj ove manifestacije i moram da iskoristim ovu priliku da pohvalim žene Dolova, bez čijeg zalaganja i truda ova manifestacija ne bi mogla da se održi, ali i zbog toga što svoja iskustva prenose i na druga udruženja koja organizuju ostale manifestacije koje se održavaju u našem gradu. Danas je Dolovo raj za sve sladokusce, rekao je gradonačelnik Stevanović.

I ove godine štrudla će se ocenjivati na osnovu utvrđenih kriterijuma, a članice udruženje ,,Dolovke“ koje su i proslavile dolovačku štrudlu, pripremile su još brojnih nagrada.

„Ocenjivaće se u četiri kategorije, voćna, neobična, gostinjska i Dolovačka štrdla. Pored toga će se ocenjivati najlepši štand, najlepšti rad i dodeliće se nagrade i za Čuvare tradicije i za najdomaćicu u Dolovu. Moram da kažem i da se u većoj meri ne razlikuje od one od pre dve godine. Prošle godine smo samo obeležavali zbog korone, a ove godine nastavljamo sa takmičarskim delom , jedino imamo malo više volje da se takmičimo jer se dve godine nismo takmičili”, rekla je Dragana Marić, predsednica udruženja žena ,,Dolovo“.

Ipak, najatraktivniji deo manifestacije je prodajna izložba štrudli, kao i ručnih radova, uz prateći kulturno-umetnički program.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena