Yunet
 

Društvo

Na rođendanu ŠSS, za medijski doprinos dodeljeno priznanje RTV Pančevo i Dunav TV

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. septembar 2022. • 14:32 •

Na rođendanu ŠSS, za medijski doprinos dodeljeno priznanje RTV Pančevo i Dunav TV

U prisustvu brojnih zvanica, Šahovski savez Srbije proslavio je 74-ti rođendan. Više od sedam decenija tradicije bila je odlična prilika da se prisetimo velikih dela šahovskih majstora kojima su dodeljena priznanja. Za medijski doprinos promociji šaha dobila je i naša kuća, tačnije naše televizije, RTV Pančevo i Dunav Televizija. Prestižno priznanje direktorki Tatjani Cuk uručio je prvi operativac Šahovskog saveza Srbije Andrija Jorgić.

U Domu vojske u Beogradu Šahovski savez Srbije obeležio je 74 godine postojanja. Poslednje dve godine primetan je značajan napredak u šahovskom sportu, a predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazića ističe da je jedan od ciljeva saveza povratak šaha u škole i to ne kao izbornog već kao obaveznog predmeta.

Ja očekujem da mi u narednom periodu ozbiljno nametnemo temu šah u školama, jer jedino tako možemo da omasovimo šah među decom. Šah na sreću ima veliku masovnost među decom, naše je samo da to održavamo i razvijamo. Mi nismo sport koji je u krizi u tom smislu, već samo u smislu organizacije. – istakao je predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazića.

Generalni sekretar ŠSS Andrija Jorgić kaze da je šah pre svega viteška igra.

Mi kao ŠSS sa jednom podrškom konkretno i sa osnivanjem šahovske akademije i da naravno uz ovu bazu šaha u školama ne razmišljamo narednih 10 do 15 godina o budućnosti srpskog šaha. – ističe Jorgić.

ŠSS dodelio je priznanja šahovskim radnicima koji su zaslužni za uspehe Srpskog šaha. Nagrađeni su Dragoljub Mihajlović, u čije je ime nagradu primio Borivoje Žarić, u ime Milana Milićevića Duško Kojić, posthumno priznanje u ime Milana Miše Pehina primio je Miroslav Nešić. Novosadski šahovski klub pokazao je kako se neguje ugled kluba stican dugih 100 godina. U to ime direktor kluba Milorad Lazać primio je priznanje.

Pre svega moram da istaknem da je ovo jedan praznik šaha i da se posle dužeg vremena zagvaljujući mom rukovodstvu ŠSS konačnio0 šah na pristojan i prigodan način pojavljuje u javnosti što je osnovni preduslov da se kasnije i drugi segmenti šaha u napređuju i da postižemo bolje rezultate. – rekao je Milord Lazać, direktor Novosadskog šahovskog kluba.

Vredna priznanja povodom rođendana ŠSS uručena su I medijskim kućama. U ime RTV PAnčevo I Dunav televizije laskavo priznanje uručeno je direktorki Tatjani Cuk. Među laureatima su i časopis Borba, list Politika, Studio B i televizija Vesti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad