Yunet
 

Društvo

Vozila za tri ustanove socijalne zaštite

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. septembar 2022. • 14:41 •

Vozila za tri ustanove socijalne zaštite

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić uručila je sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Đeungom Lijem ključeve dva sanitetska vozila i jednog putničkog vozila koje je ta država donirala ustanovama socijalne zaštite u Srbiji – Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca, Domu za duševno obolela lica „1. oktobar“ iz Starog Leca i Ustanovi za smeštaj odraslih i starijih iz Dimitrovgrada.

Ministarka Kisić izrazila je uverenje da će vozila značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje ovih ustanova i pobošljati kvalitet života korisnika i kvalitet rada zaposlenih.

Kisić je istakla da zahvaljujući zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite ovaj sistem dobro funkcioniše uprkos izazovima sa kojima se suočava i na tome im se zahvalila.

Kisić je podsetila da je jedan od glavnih prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poboljšanje uslova života građana koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite i unapređenje kvaliteta usluga u ustanovama u kojima oni borave.

„Hvala Republici Koreji na velikoj podršci koju nam je oduvek davala, što je od velikog značaja za nas. Sigurna sam da će saradnja između naših država u narednom periodu biti još bolja“, navela je Kisić u Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ u Kragujevcu, gde su ustanovama uručena vozila.

Ambasador Li je izrazio uverenje da će donirana vozila doprineti unapređenju kvaliteta života korisnika u tri ustanove socijalne zaštite.
Kako je dodao, donacija vozila predstavlja produžetak saradnje Republike Koreje i Republike Srbije u prevazilaženju posledica pandemije Kovid 19 i polazna tačka prijateljske saradnje u oblasti zdravlja i socijalne zaštite.

Uručenju vozila, koje je Vlada Republike Koreje donirala u okviru razvojne pomoći „ODA 2022“, prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad