nov-jesenji-rasad-u-gradu-pancevu
Yunet
 

Društvo

Nov jesenji rasad  u gradu Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. oktobar 2022. • 17:06 •

Nov jesenji rasad  u gradu Pančevu

Zaposleni u JKP „Zelenilo“ ovih dana rade na zameni letnjeg rasada novim jesenjim cvetnim rasadom. U rasadniku ovog javno komunalnog preduzeća proizvedono je oko 20 hiljada komada jesenjeg rasada koji će do početka novembra biti postavljen u svim delovima grada.

Vredni radnici Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“ ovih dana uređuju grad i to se može videti na svakom koraku. Radi se na zameni letnjeg rasada novim jesenjim koji će ulepšati grad tokom hladnih meseci, kaže Ženja Marinković, pejzažni arhitekta u Zelenilu.

Tu su hrizanteme, dan i noć, ukrasni kupus, bela rada i to je cveće koje će krasiti naše zelene površine sve do proleća kada će ponovo cvetati. Imamo puno posla, to je 20 hiljada rasada koji će se naći u našem gradu ove jeseni. Ono što je dobro jeste da nas vreme služi i da nam temperature omogućavaju da radimo, pa je i letnji rasad još uvek lep na mestima gde je opstao. Mi ćemo se potruditi da do kraja oktobra i početkom novembra zamenimo letnji rasad i da spremni dočekamo jesenju cvetnu sezonu. Većinu rasada mi proizvodimo sami, to je naših ruku delo, naših radnika i inženjera koji vredno rade još od letnjih meseci kada je počeo proizvodni ciklus ovih vrsta.

Da cveće u gradu izgleda zaista lepo potvrdili su nam i naši sugrađani koji zbog toplog vremena često se odmaraju u parku i kažu da su i inače veliki ljubitelji biljaka.

Meni se svo cveće dopada i ovo u gradu. Volim i cveće koje imam u svojoj kući u svom dvorištu , a naročito sobno cveće, kaže jedna sugrađankaJa naročito volim cveće u dvorištu i orhideje, a i ovo cveće u gradu mi se dopada, kaže druga su građanka

Kako bi cveće i trava u centralnom gradskom parku bili što duže sveži i lepi, Zelenilo je postavilo i automatski zalivni sistem.

Ono će doprineti da naše zelene površine i tokom letnjih meseci budu lepe, kada nema dovoljno vlage. Olakšaće nam posao i u smislu zalivanja cveća koje će biti ravnomernije u pravom trenutku u jutarnjim ili večernjim satima u letnjem periodu. Nadamo se da će ovo biti najreprezentativnija površina što se tiče zelenila u našem gradu.

Narednih dana nove sadnice biće postavljene u svim delovima grada. Ženja Marinković ističe da se posebno vodi računa o Narodnoj bašti koja se svakodnevno uređuje kao bi svim Pančevcima ali i posetiocima našeg grada na ovom mestu boravak bio što lepši.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad