Yunet
 

Društvo

Nastavljaju se radovi na izgradnji Zavoda za javno zdravlje u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. oktobar 2022. • 14:03 •

Nastavljaju se radovi na izgradnji Zavoda za javno zdravlje u Pančevu

Posle 14 godina biće nastavljeni radovi na izgradnji zgrade Zavoda za javno zdravlje u Pančevu ,zahvaljući sredstvima koje je obezbedila Vlada Republike Srbije I izuzenom angažmanu Lokalne samouprave.U Gradskoj Upravi danas je održan sastanak za izvođačima radova za koje je planirano da počnu već narednog meseca.

Posle 14 godina biće nastavljeni radovi na objektu Zavoda za javno zdravlje Pančevo .Tim povodom u Gradskoj upravi Gradska menadžerka Maja Vitman organizovala je radni sastanak sa predstavnicima izvođača i stručnim nadzorom. Objekat koji godina nije bio završavan pokazao je koliko je neophodan tokom pandemije kovida 19 za sve građane Pančeva kao I celog Južnobanatskog okruga.
Maja Vitman Gradska menadžerka.


Još jedna od kapitalnih investicija koju sprovodi Grad Pančevo uz vliku zahvalnost Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima , gde je objekat zgrade Zavoda prepoznat , kao prioritetni projekat koji treba biti finansiran od strane Vlade Srbije .Na naše veiko zadovoljstvo projekat je proglašen prioritetnom projektom .Upravo je održan radni sastnak sa predstavnicima izvođača sa kojima je podpisan ugovor. Sam objekat je prilično zahtevan za izvođenje jer imamo neko zatečeno stanje I opremu I nove pravilnike I standarde po kojima ćemo izvoditi radove kako bi objekat dobio svoju namenu I funkciju .U ponedeljak ćemo imati sastanak u Ministarstvu za javna ulaganja , ono što sigurno znamo da će radovi početi u novembru.

Sa Kancelarijom za javna ulaganja bio je potpisan ugovor za finansiranje koji je raskinut aprila 2020. zbog vanrednog stanja izazvanog pandemimijom virusa.Ove godine ponovo je raspisan tender i potpisan ugovor za izvođenje radova.

Objekat je konzerviran 2013 i 2014 gosine od daljeg propadanja. Napominjem da su radovi na objektu počeli pre 14 godina, još 2008. godine. Trajali su u kontinuitetu do 2011., obustavljeni dva puta, drugi put je bilo februara 2013. zbog nepropisnog vođenja gradilišta i nedostatka sredstava da se objekat završi. U to vreme radove su izvodili firma Montera i PMC Inženjering. U cilju usaglašavanja sa izmenom zakona o planiranju i izgradnji i pozitivnim propisima urađen je nov projekat za građevinsku dozvolu za koji smo dobili dozvolu ove godine, jer su predhodni uslovi istekli. Takođe, u saradnji sa svim korisnicima u blokovskom delu zdravstvenih obketata, urađena je i preparcelacija, te su odvojete parcele za poztrebe ZZJZ, ali i za Dom zdravlja, Opštu bolnicu Pančevo i Srednju medicinsku školu „Stevica Jovanović“.

Gradska menadžerka Maja Vitman zahvalila se zaposlenima pančevačkog Zavoda za javno zdravlje na izuzetnom strpljenju I angažovanju tokom pandemije kovida 19.

Ovim putem bi se zahvalila rukovodstvu ZZJZ, svim zaposlenima koji su u predhodnom periodu uradili nemoguću misiju i pokazali neverovatnu odgovornost iako su radili u podstanarskim uslovima, a opet uspeli da iznesu sve potrebe.

Za završetak zgrade na Zavodu za javno zdravlje Vlada Srbije izdvojila je 217 miliona dinara sa PDV-om a rok za završetak je narednih 360 dana .Pored radova na samom objektu I fasade biće ugrađen lift I rampa za potrebe osoba sa invaliditetom kao I parking mesta za zaposlene ispred zgrade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad