Yunet
 

Društvo

Bundeva idealna i nezaobilazna jesenja namernica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. novembar 2022. • 17:17 •

Bundeva idealna i nezaobilazna jesenja namernica

Bundeva je idealna i nezaobilazna jesenja namirnica, bogata lekovitim sastojcima, ukusna, a istovremeno i niskokalorična. Bundeva se može konzumirati sirova, kuvana, pečena ili pržena, a kako kažu prodavci sa ‘’Zelene pijace” u Pančevu, veoma je dobra i za zdravlje.

Bundeva poznata kao i domaća banana sadrži dosta vitamina i minerala, ima malo kalorija i lako se vari. Ona je idealna namernica za sve koji žele da smršaju, a kako kažu strucnjaci, dobra je i za sprečavanje raznih bolesti. Ove godine ponuda je izuzetno dobra, kazu uzgajivači i prodavci sa pančevačke zelene pijaçe

Zdrava je za muškarce, pogotovo za prostate. Takođe je dobro da se jedu i semenke, pogotovo za bebe, rekoa je Miodrag Cvetković

Domaćice najčešće spremaju pitu od bundeve, čorbu kao i grilovanu ili pečenu bundevu, a kako kažu, dok na pijaci ima bundeva treba iskoristiti ovu izuzetnu namernicu.

Prave se pite, slatki kolači, slani kao i čorbice. Imamo klasične bele bundeve, sa crvenom korom, a imamo i bejbi bundeve koje smo od prošle godine krenuli da sejemo, rekla je Jelica Polak .

Pored ploda bundeve sve popularnije su i semenke. Semenke bundeve poznate i kao golica važe za izuzetno zdrave grickalice, sa brojnim korisnim materijama.

Sezona bundevi trajaće do kraja zime, a sa ‘’Zelene pijace” Pančevo pozivaju sve da dođu i probaju ovu izvarednu namernicu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena