Yunet
 

Društvo

Obeleženo 40 godina postojanja OŠ “Dositej Obradović” u Opovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. novembar 2022. • 17:28 •

Obeleženo 40 godina postojanja OŠ “Dositej Obradović” u Opovu

Povodom 4 decenija postojanja osnovne škole “Dositej Obradović” u Opovu, u prisustvu učesnika, njihovih roditelja, školskog kolektiva kao i velikog broja predstavnika lokalne samouprave održana je priredba .

OŠ ’’Dositej Obradović“ iz Opova proslavila je jubilarnih 40 godina postojanja uz prigodan kulturno-umetnički program. Povodom Dana skole učenici su se potrudili na kreativan nacin sve prisutne upoznaju sa bogatom istorijom škole .

Pripremili smo šarolik program, bio je kolaž recitacija, nastupanje hora i folklore, kao i predavanje o istoriji škole i Dositeju Obradoviću. –

Spremali smo se mesec dana, učestvovali su učenici i nastavnici naše škole. Negde oko 50 učenika je učestvovalo i zaista su vredno radili, rekla je Anita Milanov, nastavnik srpskog jezika i književnosti

Od početka ove školske godine na teritoriji opštine Opovo formirane su dve matične škole i kako kaže, Slaviša Miškov , direktor škole Dositej Obradović, to je još jedan razlog za slavlje.

Škola kao i mnoge škole sa naših prostora postoje više od 250 godina. Škola je u kontinuitetu radila u svim vremenima, ova školska zgrada je pre 40 god sagrađena.

Statusna promena se desila tako da su se iz škole izdvojila dva izdvojena odeljenja Barade i Sakule, tako da i oni sad imaju svoju posebnu školu, rekao je Slaviša Markov, direktor OŠ “Dositej Obradović”

Proslavi Dana škola prisustvovao je i predsednik opštine Miloš Markov, koji je istakao da će lokalna samouprava nastaviti blisku saradnju sa školom.

Pomažemo na onaj način na koji zajedno sa predstavnicima škole definišemo kao prioritete. Pre svega mi infrastrukturno opremamo našu školu, tako da se u Sakula trenutno radi zamena kotla, rekao je Miloš Markov, predsednik opštine Opovo

Prva škola u Opovu počela je sa radom još 1770. Godine. Školu danas pohađa oko 380 učenika, a njih 50-toro je sa svojim nastavnicima I učiteljima uveličalo obeležavanje jubilarnih 40 godina postojanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena