Yunet
 

Društvo

Dodeljena sredstva za kupovinu kuća u Glogonju, Dolovu i Omoljica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. novembar 2022. • 18:35 •

Dodeljena sredstva za kupovinu kuća u Glogonju, Dolovu i Omoljica

Država ozbiljno radi na oživljavanju i opstanku sela. Naime, potpisani su novi ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u Glogonju, Dolovu i Omoljici.

Seoske kuće uGlogonju, Dolovu i Omoljici dobice nove vlasnike koji su se odlučili za život na selu. Naime u sklopu veoma uspešnog programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Ministarstva za brigu o selu potpisani su novi ugovori kojima su obuhvaćena i mesta u okolini Pančeva, kaže Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku

Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku 00:05 (Grad Pančevo je u okviru programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća i okućnica na području Republike Srbije potpisao ugovor za tri kuće, jedna u Glogonju, jedna u Dolovu i Omoljici.) – 00:25 (Omoljice)Inače ovim programom od početka godine obuhvaceno je 6 seoskih kuća na teritoriji Grada. Program će uspešno biti nastavljen, kaže Čučković.

Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku 00:40 (Program ministarstva za brigu o selu se nastavlja tako da ohrabrujem sve one koji smatraju da mogu da reše svoje stambeno pitanje kupovine na selu. Ljudi koji žele mogu da konkurišu i to preko sajta za ministarstvo za brigu o selu. Osnovni uslovi konkursa su da prijavljeni ne budu stariji od 45 godina i da su u bračnoj zajednici, ali uključuje i one koji su u vanbračnoj zajednici. Sredstva koja se dodeljuju za ovu namenu su u iznosu od 1.200.000 dinara) – 1: 13 (1.200.000 dinara)

Ovajprogram postaje dugoročan projekat kako bi se mladim ljudima omogućilo da započnu svoj život na selu, poručuju iz nadležnog ministarstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad