Yunet
 

Društvo

Udruženje „Čepom do osmeha“ dodelilo električnu dizalicu Pančevcu Mihajlu Cvetkoviću

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. novembar 2022. • 17:07 •

Udruženje „Čepom do osmeha“ dodelilo električnu dizalicu Pančevcu Mihajlu Cvetkoviću

Udruženje „Čepom do osmeha“ uručilo je danas četrnaestogodišnjem Pančevcu Mihajlu Cvetkoviću modernu električnu dizalicu zahvaljujući kojoj će se on lakše premeštati sa jednog mesta na drugo. Grad Pančevo podržava ovakve humanitarne akcije u koje se uključuje veliki broj volontera.

Mihajlo Cvetković četrnestogodišnji dečak iz Pančeva bori se više godina sa progresivnom mišićnom distrofijom zbog čega mu je uvek neophodna pomoć majke i oca. Zahvaljujući modernoj električnoj dizalici biće mu umnogome olakšan život, kaže majka Ivana Cvetković.

Ivana Cvetković – Mihajlova majka

Dosta će mu značiti, a i nama jer suprug ima probelme sa kičmom a malo imam i ja tako da će nam dosta značiti pomoć oko Mihajla zbog toaleta i kreveta i zbog kolica. Zahvalila bih se nastavnici Marijani koja je iz Nikoline škole koja je pokrenula sve, sakupljanje čepova i zahvaljujem se gradu Pančevu i komšijam i iz sela odakle smo mi i svim komšijama ovde u zgradi, kao i svim građanima Pančeva.

Udruženje „Čepom do osmeha“ dodelilo je na teritoriji cele Srbije 68 pomagala, od čega je šest stiglo u Pančevo. Prema rečima Vanje Petković predsednica Udruženja, veliki broj volontera je uključen u prikupljanje čepova za nečiji lakši pokret, korak i lični razvoj.

Vanja Petković – predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“

Mi porodicu Cvetković poznajemo jer smo već bili 2019. Godine i bratu Nikoli uručili elektromotorna invalidska kolica, tako da poznajemo porodicu od tada. Mi smo svi jedna velika porodica i sa svih 68 porodica lepo funkcionišemo i uvek se trudimo da pomognemo. Voleli bi da bude što manje dece kojima je neophodna pomoć, ali ovo je lep primer kako može da se bude human, da svi budemo srećni i oni koji sakupljaju čepove da budu zadovoljni a i deca koja dobiju pomagala im bude lakše i lepše. Svaki pojedinac mora da shvati da može da bude pokretač u svojoj sredini, gradovi koji nam pomažu a Pančevo je sa nama od samog početka, oni su prepoznali značaj našeg rada. Tako da mi samo nastavljamo i bićemo još bolji.

Grad Pančevo podržava akcije koje organizuje Udruženje i sa njima ima već dugogodišnju saradnju, naglašava Milenko Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijlnu politiku.

Milenko Čučković – gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politku

Mi u saradnji sa humanitranom organizacijom Čepom do osmeha dodelili smo dizalicu dečaku Mihajlu Cvetkoviću koji ima progresivnu mišićnu distrofiju i tako smo pomogli još jednom detetu da život provodi u normali i kako dostoji detetu od 14 godina. Mogu da zahvalim i organizaciji što pokazuju humanost i ekološku svest sakupljajući čepove i mi kao grad smo se uključili u to i pomogli smo 6 dece. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i sledećih godina.

Građani koji su zainteresovani za sakupljanje čepova mogu da se obrate Udruženju „Čepom do smeha“ i dobiju kutuju u koju mogu da se ubacuju plastični čepovi. Zahvaljujući njima mogu se kupiti pomagala deci i mladima kojima je neophodna pomoć i kojima može na ovaj način da se olakša život.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena