Yunet
 

Društvo

U opštini Opovo  počela kampanja 16 dana aktivizma

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. novembar 2022. • 18:20 •

U opštini Opovo  počela kampanja 16 dana aktivizma

Povodom akcije 16.dana aktivizma u Opovo je obeležan Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad žena. Prema rečima Anke Simin Damjanov , zamenice predsednika opštine, ova lokalna samouprava je uvek otvorena za pomoć u rešavanju ovakvih problema.

U petak 25. novembra u centru Opova zanimljivim performason obeležen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, čime je počela akcija 16 dana aktivizma.

Anka Simin Damjanov –zamenica predsednika opštine Opovo

Nalazimose trenutnou kampanji 16 dana aktivizma u borbiprotiv nasilja nad ženama.Sam dan posvećen ovoj borbi je25.novembarizavršava se 16 decembra kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava. Mi smo u Opovu imali jedan mali performans koji se tiče ove teme a to je sećanje na sve žrtve nasilja u porodici u 2022.godini. 23 para narandžaste obuće biloje izloženo u centru gde smo odali počast svim ženama koje su tragično nastradale. Moram da kažem da je ovaj problem sve veći u našoj zemlji i da moramo da pricamo oovome uekne samouokviru 16 dana kampanje.365 dana da budemoglasne id a ohrabrimonaše žene koje su žrtve nasilja. Kabinet predsednika opštine je uvek otvoren za saradnju za žene žrtve nasilja ,kaoinsititucija kojase bavi ovom tematikom.

Tokom narednog perioda Anka Simin Damjanov najavlju događaje koji će biti usmeren ka najmlađoj populaciji. Opština Opovo i ove godine će organizovati dodelu paketića deci uzrasta od 0 do10 godina.

Anka Simin Damjanov –zamenica predsednika opštine Opovo

Kao primer dobre prakse bila je i prošla godina kada smo obradivali naše mališane od 0 do10 godina. Znači sva deca sa teritorije naše opštine su dobila novogodišnji paketić,podeljnoje 1100 paketića za decu iz sva 4 naseljena mesta i očekujemo ove godine druženje sa našim mališanima. Ovom prilikom moram da se zahvalim našim vaspitačicama iz Ustanove Bambi ,koje su osmislile program ,sprmile divnu predstavu i bile su isprećene kroz sva četiri naseljena mesta.

U Opovu se tokom čitave godine organizuju manifestacije u kojima žene mogu da prikažu ono što rade u okviru svojih Udruženja. Za 24.decembar najavaljena j emanifestacija u okvuru koje će se Udruženja žena predstaviti domaćom zimnicom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena