Yunet
 

Društvo

U Skorenovcu počele pripreme za Božić

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. novembar 2022. • 17:15 •

U Skorenovcu počele pripreme za Božić

Počele su pripreme za Božić koji se obeležava po Gregorijanskom kalendaru, 25. decembra. Za meštane Skorenovca to je vreme radosti, darivanja i druženja. Po tradiciji, prvo je okićena seoska zajednička jelka, koja je postavljena u centru mesta ispred katoličke crkve.

U organizaciji Mesne zajednice u subotu 26. novembra organizovan je kraći božični program, u kojem su učestvovali članovi mađarskog kulturno umetničkog društva “Petefi Šandor“, članovi KUD “Salmasal“ i organizacija Mesnog odbora Crvenog krsta.

Centar Skorenovca krasi adventski venac i praznično ukrašena jelka. Upaljena je prva adventska sveća, koja označava službeni početak ovogodišnjeg Adventa. Četiri sveće na vencu su simboli vere, nade, radosti i ljubavi: To su i centralni motivi četiri adventske nedelje, kaže sveštenik Pal Semerdi.

Ovaj Božic ostaće u lepom sećanju i Udruženju žena Varočka koje su dobile novu salu za korišćenje povodom Božićnih praznika. Mesna zajednica Skorenovac još jednom je zahvalila svima koji su prisustvovali svečanosti i napravili razne ukrase povodom božićnih praznika. Kićenje je završeno druženjem, a svi prisutni su uživali u prazničnoj atmosferi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad