Yunet
 

Društvo

Usvojena Odluka o regresiranju troškova prevoza

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. novembar 2022. • 14:48 •

Usvojena Odluka o regresiranju troškova prevoza

Odbornici Skupštine Grada Pančeva na današnjoj sednici usvojili su Odluku o regresiranju troškova prevoza studentima grada Pančeva, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva.

Kako je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obrazložio, stvoren je pravni osnov da se raspiše konkurs za regresiranje prevoza studenata i učenika po povoljnijim uslovima.

„Odluka koja se nalazi pred vama je odluka kojom ćemo definisati jasna pravila ko i na koji način će studenti koji žive na teritoriji grada Pančeva a školuju se na teritoriji druge jedinice lokalne samouprave, pod kojim uslovima i šta imaju pravo da dobiju pod grada Pančeva, odnosno koji će im iznos biti regresiran za prevoz. Konsultovali smo se i sa Ministarstvom prosvete i Sekretarijatom za obrazovanje AP Vojvodine koji delimično sufinansira i prevoz učenika i studenata Pančeva. Nakon usvajanja ove Oduke u najkraćem roku raspisaćemo konkurs za ostvarivanje prava na regres za prevoz“, naveo je gradonačelnik Stevanović.

On je ponovio i to da će od 1. januara studenti i đaci, kao i ostali građani imati mogućnost da se prevoze i vozom.

„Beovoz više ne postoji, a da će Panvoz biti osnovan i početi da saobraća od 1. januara 2023. godine. Pančevci će imati tri polaska u jutarnjim časovima iz Pančeva ka Dunav stanici u Beogradu i tri polaska u popodnevnim satima s Dunav stanice ka Pančevu. Ne favorizujemo nijednog prevoznika, već pomažemo naše studente koji će birati na koji način će se prevesti do Beograda. Postoji šest autobuskih prevoznika koji voze iz Pančeva ka Beogradu, a od nove godine imaće na raspolaganju i voz“, istakao je Stevanović.

Odbornici su takođe usvojili i prelog dopune plana detaljne regulacije infrastrukturnog kompleka za obnobljive izvore energije na području ”Bela Anta” u Dolovu, Prelog odluke o određivanju troškova za opremanje građevinskog zemljišta i prelog rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora Domova kulture sa teritorije grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena