Yunet
 

Društvo

Podsticanje inkluzije – uslov očuvanja ljudskih prava

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. decembar 2022. • 12:00 •

Podsticanje inkluzije – uslov očuvanja ljudskih prava

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u holu Gradske uprave u Pančevu odrzana je izložba ručnih radova brojnih udruženja u Pančevu.Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je pozdravio prisutne i čestitao im njihov praznik.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeleyava se od 1992. godine, a grad Pančevo kroz različite programe i projekte daje podršku udruženjima koja se bave tom tematikom. Tako su ove godine svojim ručnim radovima i revijom, članovi brojnih pancevackih udruženja upriličili ovaj dan. Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je pozdravio prisutne i čestitao im njihov praznik.

Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike koji je otvorio izložbu, zahvalio se udruženjima i rekao da će grad Pančevo i dalje podržavati rad ovih udruženja.

Obeležavanjem Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom radi se na podsticanju inkluzije osoba sa invaliditetom, što je suštinski uslov za očuvanje ljudskih prava.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena