Yunet
 

Društvo

Tri porodice dobile od opštine Opovo šporete za predstojeću zimu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. decembar 2022. • 18:46 •

Tri porodice dobile od opštine Opovo šporete za predstojeću zimu

Predsednik opštine Opovo Miloš markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov posetili su danas tri porodici na teritoriji opštine i uručili im šporete. Za ovu namenu opština Opovo je ove godine izdvojila više od 500 hiljada dinara.

Dragana Marić i njena porodica, koja ima 4 dece, dobili su od opštine Opovo šporet na drva koji će zameniti već stari i dotrjali koji imaju. Za Draganu ova je veoma značajna pomoć pred predstojeću zimu.

Dragana Marić

Kad god je mogao predsednik je pomogao i hvala mu na tome i opštini hvala. Ovo nam veoma znači pred zimu. Umnogome će nam ovaj šporet olakšati život, a dobili smo i drva i šta god da tražimo oni nam pomognu.

Podela šporeta je jedna od mera u okviru programa socijalne zaštite koji realizuje opština Opovo. Tim povodom porodicu Marić posetili su Miloš Markov predsednik opštine i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Miloš Markov – predsednik opštine Opovo

Jedna novina koju smo počeli prošle godine i koja se pokazala kao opravdana i da naši sugrađani zaista imaju potrebu i za zamenom šporeta, ne samo pomoć u ogrevu koju već tradicionalno radimo, videli smo da su im šporeti dotrajali i zastareli i nisu efikasni. Želeli smo da pomognemo na taj način. Prošle godine smo uveli kao pilot program, podržali 20 porodica, videli smo da je to zaista opravdano i ove godine smo ponovo izdvojili sredstva nabavili još 20 šporeta koji će biti dodeljeni našim sugrađanima u sva 4 naseljena mesta. Mi kao lokalna samouprava uz sve naše poslove ne smemo da zaboravimo lokalni aspekt naše zajednice, da budemo humani jedni prema durgima i da se ispomažemo kada je to moguće i ovaj deo je ono što mene čini naročito srećnim.

Opština je za ovu namenu izdvojila značajna sredstva. Markov napominje da su nabavljena i drva za ogre za najugorženije porodice.

Miloš Markov – predsednik opštine Opovo

Za ovu namenu opština Opovo je izdvojila 500 hiljada dinara ali kada uzmemo u obzir da je naša opština ove godine obezbedila i rekordnih 650 kubnih metara orgrevnog drveta smatramo da smo pomerili granicu kada su u pitanju socijalna zaštita u ovom aspektu u grejnoj sezoni.

Osim porodice Marić iz Opova šporeti su uručeni i porodicama u Sefkerinu i Barandi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad