Yunet
 

Društvo

Svetlana Lazarević novi predsednik Osnovnog suda u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. decembar 2022. • 13:40 •

Svetlana Lazarević novi predsednik Osnovnog suda u Pančevu

Skupština Srbije imenovala je sudiju Svetlanu Lazarević za predsednicu Osnovnog suda u Pančevu, a njeno zvanično postavljenje očekuje se u narednim danima.

Sudija Svetlana Lazarević je među najiskusnijim sudijama u Srbiji, sa zavidnom karijerom i velikim ugledom među kolegama. Do sada je sudila u Višem sudu u Pančevu, a tokom karijere bila je i predsednik Osnovnog suda u Vršcu, sa izuzetnim rezultatima.

Visoki savet sudstva na sednici održanoj 17. marta, po oglasu objavljenom u „Službenom glasniku RS“, broj 109/21 od 19. novembra 2021. godine, doneo je Odluku i predložio za kandidata za predsednika Osnovnog suda u Pančevu sudiju Višeg suda u Pančevu Svetlanu Lazarević. Skupština Srbije je danas to potvrdila.

Očekuju se i druge promene u pravosudnim organima u Pančevu. Mandat višem javnom tužiocu u Pančevu Nebojši Živkoviću ističe za par meseci. Javnost sa nestrpljenjem očekuje da ovu odgovornu funkciju preuzme Aleksandar Đorđević i najzad uspostavi red kakav se od ovog organa očekuje.

Za Živkovićevo ime i odgovornost vezuje se nekoliko ozbiljnih “propusta”, koji su doveli do oslobađanja lica koja su brutalno oštetila stanovnike Južnog Banata, kao i sumnjivi postupci zapošljavanja i raspoređivanja u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Ove afere ponovo su u prvi plan izbacile i vešto prikrivenu, ali uvek prisutnu zamenicu višeg javnog tužioca u Pančevu Oliveru Sekulić Šošdean. O njenim (ne)delima pisaćemo u narednim danima, a kao i svi stanovnici Južnog Banata i mi očekujemo da će se uskoro, zasluženo, naći pred licem pravde.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena