Yunet
 

Društvo

U opštini Opovo  nastavljena realizacija kapitalnih projekata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. decembar 2022. • 15:57 •

U opštini Opovo  nastavljena realizacija kapitalnih projekata

Kraj godine je vreme kada su sumiraju rezultati postignuti tokom godine. U opštini Opovo su zadovoljni pre sve kapitalnim investicijama koje su realizovane tokom 2022. godine. Predsednik opštine Opovo Miloš Markov za naš program govorio je o najznačajnijim projektima.

Na kraju 2022. godine zadovoljan sam razultatima rada naše lokalne samouprave kaže Miloš Markov, predsednik opštine Opovo. On naglašava da je nastavljen kontinuitet kapitalnih projekata. Među njima je svakako izgradnja vrtića u Sefkerinu.

Uspešno smo priveli objekat kraju, opremili ga, sada je u toku tehnički prijem. Na tehničkom prijemu taj objekat ima sve predispozicije što mu je potrebno da bi bio pušten operativno da radi za decu. To nam je bio jedan od prioriteta I to smo uspeli da realizujemo. – istakao je predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

Za stanovnike ove južnobanatske opštine veoma je značajna rekonstrukcija i reparacija vile Helena, odnosno zgrada stare škole u Opovu.

To je jedan objekat koji je od velikog istorijskog I kulturološkog značaja. U samom centru Opova je, stajao je I bio u devastiranom stanju. Uz pomoć Pokrajnske vlade, konkretno Sekretarijaza za kulturu, raspisali smo I tender je u toku za izbor izvođača za rad I krenućemo u rekonstrukciju I adaptaciju tog objekta koji će nakon adaptacije postati muejski prostor I to će biti novina za našu opštinu.

Markov naglašava da osim kapitalnih investicija, relizovani su i projekti koji su značajni za života građana Opova, kao što je uređene vodovodne mreže i asfaltiranje ulica.

Nastavili smo sa rekonstrukcijom vodovodne mreže. Ono što moram da kažem jeste da smo ove godine izdvojili rekordna sredstva kada je u pitanju rekonstrukcija I zamena stare I uvođenje nove vodovodne mreže. U Opovu imamo investiciju od oko 24 miliona za nastavak zamene vodovodne mreže, a u Sakulama smo radili sanaciju I zemenu čvorišta u iznos od 30 miliona. Dakle, oko 50 miliona smo mi kao lokalna samouprava izdovjili za unapređenje kvaliteta u distribuciji vode ka našim sugrađanima. I to je jedan od rezultata na koji sam izuzetno ponosan I sve aktivnosti koje mi realizujemo kao što je asfaltiranje ili neki manji radovi nastavili smo u kontinuitetu da radimo.

Miloš Markov ističe da je značajno i to što se budžet opštine Opovo uvećava iz godine u godinu zahvaljujući čemu mogu da se planiraju nove investicije. Sve to je u interesu što kvalitetnijeg života meštana opštine Opovo, zaključio je Markov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad