Yunet
 

Društvo

JKP „Zelenilo“: Kupujte jelke sa busenom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. decembar 2022. • 18:05 •

JKP „Zelenilo“: Kupujte jelke sa busenom

JKP Zelenilo i ove godine organizuje akciju Spasimo novogodišnju jelku, u okviru koje Pančevci mogu na Zelenoj pijaci da kupe jelku sa busenom. Akcija je počela 20 . decembra i traje do 31. Jelke se mogu kupiti svakog dana u pre podnevnim satima na štandu Zelenila na Zelenoj pijaci.

Novogodišnji praznici ne mogu se zamisliti bez jelke. Kako bi uticali na svest ljudi da ne kupuju jelke koje su sečene, JKP Zelenilo godinama unazad organizuje akciju Spasimo novogodišnju jelku i svojim kupcima nude jelke sa busenom.

Pozivamo sve sugrađane koji su planirali da za praznike da kupe jelku, da kupe jelku sa korenom, jer zato i postoji ova akcija kako bismo ljude motivisali da je bitno da ako žele jelku ona bude sa busenom. Na ovaj način vodimo računa o životnoj sredini i o svom okruženju. JKP Zelenilo kroz ovu ali i sve ostale akcije poziva na više razmišljanja o obraćanje pažnje za zaštitu životne sredine.

Kako bi jelka mogla da se posle novogodišnjih praznika zasadi neophodno je njeno održavanje dok je u domovima naših sugrađana.

Jako je bitno da jelka bude dalje od izvora toplote, da se zaliva redovno, na svaka 2 do 3 dana zavisno od toga koliko je toplo u domovima. Važno je da se na kače na nju teški ukrasi, da se na seče vrh, jer je prirodna jelka i ne orošavati je ako ima lampice na sebi. Što se tiče sadnje, treba je pripremiti, prilagoditi je temperatri kada je iznosite napolje. Mi imamo flajere gde su i naši borojevi telefona na koje naši sugrađani mogu da se informišu.

Pančevci koje nemaju gde da zasade svoju jelku mogu je vratiti Zelenilu od 16. do 20 . januara naredne godine u periodu od 8 do 15 časova.

Jelke koje nemate gde da posadite ako živite u stanu ili nemate kome da je pokolonite ako živite u kući mi smo uvek rasploženi da je preuzememo, oporavimo je i doniramo je vrtićima ili školama ili je posadimo na zelenoj površini.

Akcija traje do 31. decembra. Štand Zelenila na Zelelnoj pijaci otvoren je radnim danima od 8 do 15 sati, subotom do 14, a nedeljom do 13 časova. U ponudi su jelke do metar ipo po ceni od 1500 dinara i one do 2 metra koje koštaju 2800 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad