Yunet
 

Društvo

Vikend protekao bez većih intervencija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. decembar 2022. • 19:29 •

Vikend protekao bez većih intervencija

Zbog čestih gužvi koje se prave u ambulanti Hitne pomoći jer pacijenti često dolaze sa pratiocima na vratima osvanulo obaveštenje da se pratioci mole da ostanu ispred vrata. Doktorka Marijana Juga ističe da nemaju svi razumevanja i ponekad negoduju.

Vikend U Službi Hitne pomoći prošao je relativno mirno sa jednom lakšom saobraćajnom nesrećom i jednom intervencijom na javnom mestu .Najteže je bilo kardiovaskularnim pacijentima koji su u ambulanti ove službe potrežili pomoć.

Tokom noći sa pacijentima kojima je potrebna lekarska pomoć najčešće dolaze u sa pratiocima koji ne retko insistriraju da uđu sa pacijentom u čekaonici. Međutim prostor u Hitnoj službi je mali pa nije preporučljivo da se dodatno pravi gužva ponekad pratnja ume burno da reaguje pa je zato na vratima osvanulo obaveštenje da se pratioci mole da ostanu ispred vrata.

Takođe lekari iz ove službe napominju da posebno kada su deca u pitanju da mališani budu pregledani u ambulati Hitne pomoći ali ipak je često potrebno i mišljenje pedijatra i dalja dijagnostika pa se oni upućuju na lečenje kod izabranog pedijatra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena