Yunet
 

Društvo

Pantransport uveo novi red vožnje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. januar 2023. • 18:15 •

Pantransport uveo novi red vožnje

Od 9. januara Pantransport u gradskom, međugradskom i međumesnom saobraćaju preimenjuje novi red vožnje. U gradskom saobraćaju najviše izmena ima na liniji broj 7 i 5A. Pomereni su polasci za Branatski brestova,c banatsko Nov Selo, Mramorak, Opovo.

Kako izašli u susret zahtevima putnika, na pojedinim linija Pantansport je uveo novi red vožnje. Najveća promena je na gradskim linijama broj 7 koja spaja Rafienriju, Strelište I Jabuku I na liniji 5A koja saobrća od Minela, preko centra grada do Južne zone.

Linija broj 7 Jabuka – Rafinerija sada saobraća tokom čitavog dana, od 17 h do 22 h do Rafinerije I od 18 h do 22 h iz Jabuke. Na ovaj način smo izašli u susret građanima iz Jabuke koji već duži period zahtevaju da imaju celodnevni saobraćaj. Takođe smo uveli jedan polazak na liniji 5A u 21.10 h od Minela do Rafinerije, tu smo imali zahteve surađana koji rade u Južnoj zoni.

Nadležni u ovom prevoznom preduzeću napravili su I promene u redu vožnje na linijama prema Banatskom Brestovcu, Banatskom Novom Selu, Opovu, Mramorku. Ima izmena i u ponoćnim polscima, kaže Ivan Cvetanović.

Polasci koji saobraćaju u ponoć, prema Opovu, Mramorku, Banatskom Brestovcu I Banatskom Novom Selu pomerili smo ih za 15 minuta kako bi svi oni koji putuju iz Beograda, polaskom u 23. 30 h kako bi mogli da na autobuskoj stanici presednu I nastave putovanje ka ovim mestima. Malo drugačije smo definisali I polaske za Banatski Brestovac. Svi polasci na liniji 25 Pančevo – Banatski Brestovac koji su saobraćali u 10-om minutu pomereni su 5 minuta ranije i obavljaće se u pun sat i 5 minuta, u 7.05, 8.05, 9.05 Svi polasci na liniji 25 Banatski Brestovac Pančevo koji su saobraćali u vremenu punog sata pomereni su 10 minuta ranije i obavljaće se u 50-om minute u 12.50, 13.50, 14.50 itd. To je urađeno jer veliki broj naših sugrađana iz južnih sela preseda u centru grada, a kako bi izašli u susret putnicima koji stižu iz ovih mesta.

Januar je mesec kada se obnavljaju i godišnje karte, naglašava Cvetanović.

Što se tiče godišnjih karata, svi naši najstariji sugrđani, korisnici godišnjih karata ne moraju da brinu jer se karte automatski produžavaju, ne moraju da dolaze kod nas na šalter, Mesne zajednice ili u GU.

Prodaja polovine mesečne karte počinje ovog meseca malo ranije, već 13. januara. Razlog za ovo je veći broj odmora koji se koristio tokom praznika, pa će većina ljudi početi da radi tek polovinom meseca, kada počinje i drugo polugodište u školama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena