Yunet
 

Društvo

JKP Higijena poziva volontere da im pomognu u udomljavanju životinja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. januar 2023. • 18:47 •

JKP Higijena poziva volontere da im pomognu u udomljavanju životinja

Javno komunalno preduzeće Higijena poziva volontera da im se pridruže u akciji udomljavanja napuštenih pasa, koji trenutno se nalaze u Prihvatilištu ovog preduzeća. Zainteresovani bi bili angažovani na Zelenoj pijaci sredom i na Novom buvljaku subotom, zajedno sa zaposlenima iz ZOO Higijene. JKP Higijena ovu akciju sprovodi u saradnji sa JKP Zelenilom.

Javno kumunalno preduzeće Higijena nastavlja sa akcijama udomljavanja napuštenih pasa. Zato pozivaju zainteresovane da im se jave i postanu volonteri koji bi dva puta nedeljno, sredom i petkom na pijaci i buvljaku bili sa životinjama koje se udomljavaju.

Potrebno je da nam se pridruže volonteri, kolegama iz RJ ZOO Higijena, da bismo imali više osoba na terenu. Reč je udomljavanju štenaca i manjih rasa pasa. Biće kavezi na tezgama, da bi se lakše postupalo sa životinjama. Svi psi koji su stariji od 8 meseci biće mikročipovani, vakcinisani protiv besnila što je ujedno i deo programa smanjivanje i kontrole napuštene populacije pasa i mačaka na teritoriji grada Pančeva. Ukoliko je reč o udomljavanju mlađih pasa od 8 meseci, oni će kada dođe vreme proći kroz ovaj program ZOO Higijene. Tako da će psi biti kompletno spremni za udomljavanje.

Obaveze volontera bile bi da brinu o psu koja se udomljava i daju sve bitne informacije zainteresovanim sugrađanima o životinji.

Obaveza volontera je da budu sredom i subotom na pijaci odnosno buvljaku kada su nam dostupne tezge JKP Zelenila, da pomognu u udomljavanju, da predstave psa, da daju osnovne informacije o psu i da daju ugovor o odgovornom držanju pasa udomitelju kako bismo bili sigurni da je pas otišao u prave ruke. Postoji i period privikavanja psa za koji se nadamo da će biti uspešan.

Zanteresovani mogu da se prijave na broj telefona JKP Higijene 013 327 – 000 lokal 114.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad