Yunet
 

Društvo

Tradicionalno obeležen Dan vozača u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. januar 2023. • 11:50 •

Tradicionalno obeležen Dan vozača u Pančevu

Povodom 15. januara, Dana vozača, Savez vozača i automehaničara Pančevo u Domu omladine organizovao je takmičenje vozača u poznavanju saobraćaja. Na ovo takmičenje mogli su da se prijave i profesionalni vozači, ali i vozači koji nisu profesionalci već žele da provere svoje znanje.

Tradiconalno, svake godine Savez vozača i automehaničara Pančevo organizuje takmičenje vozača u poznavanju saobraćaja, i rešavanju testova. Za Savez vozača, od velikog značaja je konstantna edukacija, podizanje nivoa svesti vozača, kao i solidarnost među njima. Vozači su istakli da znaju koji je danas dan i da smatraju da on treba da se obeležava.

Savez vozača i automehaničara Pančevo osnovan je 1951. godine i spada u jedan od najstarijih u Vojvodini. Bora Pajić sekretar Skupštine Saveza, kaže da treba da se ovaj dan obeleži, ali i da se podsete svi vozači kolika je njihova odgovornost u saobraćaju.

Iz Saveza ističu da ih svake godine podstakne želja da iz delokruga kulture sećanja daju pečat ovom velikom datumu za vozače, na taj način što će ih posetiti i uručiti poklone.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad