Yunet
 

Društvo

Plivanje za Časni krst u Vršcu 19.januara na Gradskom jezeru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. januar 2023. • 10:00 •

Plivanje za Časni krst u Vršcu 19.januara na Gradskom jezeru

Plivanje za Časni krst u Vršcu održaće se 19.januara na Gradskom jezeru u ovom gradu. Ove godine prijavilo se više od 40 mladića i devojaka kako bi obeležili ovu tradiciju.

Odbor za Bogojavljensko plivanja zaključio je prijave. Darko Kojić clan odbora kaže da su izutetno zadovoljni odzivom za 11. tradicionalno plivanje za Krst časni.

Program je isti kao i prethodnih godina. Obuhvata tradicionalnu svetu Arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu, nakon koje kreće crkvena litija ulicama Vršca. Litija se završava na Gradskom jezeru, gde će se odvijati plivanje. Nakon toga biće priređen kulturno -umetnički program , a na kraju će se dodeliti nagrade svim učesnicima manifestacije.

Kako bi bili sigurni da su takmičari spremni za pljivanje Dom zdravlja Vršac obavio je besplatne preglede, a kako kaže Borko Minić, direktor ove ustanove, svi takmičari su zdravi i spremni da uveličaju ovu tradiciju.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane da im se pridruže i podrže takmičera, a ujedno da i zajedno obeleže ovaj praznik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad