Yunet
 

Društvo

Snežana Rajačić Robertson prva do časnog krsta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. januar 2023. • 15:58 •

Snežana Rajačić Robertson prva do časnog krsta

Pobednica plivanje za Časni krst, koje je održano po 11. put na Tamišu, je Snežana Rajačić Robertson. Na takmičenju je učestvovalo je više od 60 plivača, a manifestaciji je prisustvovalo par stotina Pančevaca, koje je pozdravio i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stvenović.

Plivanje za Časni krst održano je na Tamišu po 11.put u organizaciji Udruženja sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“. Prva do Časnog krsta ove godine bila je Snežana Rajačić Robertson koja je doputovala čak iz Engleske kako bi učestvovala na ovoj manifestaciji.

„Ja sam oduševljana, ali ja sama ne bih uspela da pobedim. Svi ostali plivači bi trebali da stoje ovde samnom jer su i oni zaslužni za moju pobedu„, rekla je pobednica.
Više od 80 konjanika koji su nosili Bogojavljenski krst krenulo je od Preobraženskog hrama sve do spomenika Stevena Šupljikca gde je položen venac. Prema rečima organizatora, učestovalo je više od 60 plivača, a manifestaciju je ispratilo više stotina Pančevaca.

Iz godinu u godinu sve je lepše i lepše. Što se nas tiče svi su pobednici. Ovakav jedan čin šalje nadu za bolje sutra. Neverovatan je odaziv mladih ljudi. Najvažniji da su oni zdravi“ naveo je Zoran Rajačić, predsednik Udruženja sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“.

Manifestaciji je prisustvovao i Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, koji je istakao značaj obeležavanja ovog praznika. On je takođe zahvalio svim učesnicima i organizatorima koji su uveličali događaj.

Velika čast i veliko zadovoljstvo je što mogu da budem ovde sa vama. Puno mi je srce kada vidim ovako veliki broj učesnika kojima se iskreno divim zbog ovog dela. Želim da se zahvalim svim organizatorima ovog dogođaja i hvala vam na svemu što ste do sad uradili„, istakao je gradonačelnik Stevanović.

Bogojavljenje je dan kada je po predanju božji glas objavio da je Isus njegov sin i veruje se da će uoči ovog dana biti uslišene sve želje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena