Yunet
 

Društvo

Putari spremno dočekali prvi sneg, na snazi drugi stepen pripravnosti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. januar 2023. • 18:00 •

Putari spremno dočekali prvi sneg, na snazi drugi stepen pripravnosti

Zimska služba spremno je dočekala sneg koji je noćas počeo da pada u našem gradu. Nalaze se u drugom stepenu pripravnosti, angažovano je 7 vozila na čišćenju ulica u gradu. I radnici JKP Higijene su od noćas na terenu i rade na čišćenju snega sa mesta za koja su oni nadležni.

Zimska služba anagažovana je od noćas kada je počeo da pada sneg u Pančevu. Nalaze se u drugom stepenu pripravnosti, koji podražumeva angažovanje 7 vozila kao i putare koji obilaze ceo grad, kaže Slave Bojadžievski, direktor JP Urbanizam .

Slave Bojadžievski – direktor JP Urbanizam

Hidrometereološki ulovi su povoljni po zimsko održavanje puteva, u smislu da je temperatura u plusu i u smislu da nememo zadržavanj snega na kolovozu . Urađena je priprema puteva na teritoriji grada Pančeva. Urađena je podloga koja će primiti ovaj sneg, soljene su ulice na teritoriji grada Pančeva, u delovima gde se to obavezno radi. U delovima na međumesnim saobraćajnicama je bacana rizla i ostali elimenti koji su neophopdni za održavanje puteva.

Radnici JKP Higijena noćas su posipali so. Angažovani su i na čišćenju snega u gradu. Uvedena su i dežurstva, kaže Nikola Đukanović, izvršni direktor Sektora komunalnih poslova u Higijeni.

Nikola Đukanović – izvršni direktor Sektora komunalnih poslova

Mi smo još u toku noći sa prvim snežnim padavinama izašli na teren i počeli sa čišćenjem centra grada i prilaza zgradama prvog prioriteta, vrtićima, školama, bolnici, ambulantama. Ljudi su na terenu, rade, mehanizacija je spremna ali još nije izlazila na teren jer nema za tim potrebe. Mi pratimo situaciju iz sata u sat i ako bude bilo potrebe izaćiće na teren, tako da smo uveli i dežurstva.

Zimska služba radi na čišćenju ulica koje su podeljene u dva prioriteta, naglašava Bojadžievski.

Slave Bojadžievski – direktor JP Urbanizam

Prvi prioritet su ulice koje su opštinski putevi i ulice kojima se kreću autobusi Pantransporta i ulice koje se nalaze u neposrednoj blizini javnih institucija, kako u naseljenim mestima tako i u gradu Pančevu.

Slave Bojadžievski kaže da se ne očekuje povećanje stepena pripravnosti Zimske službe do polovine naredne sedmice. Apeluje se na vozače da voze oprezno i u skladu sa vremenskim uslovima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena