Yunet
 

Društvo

Zimski dečji naučni kamp ,,Biologija na struju“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. januar 2023. • 09:17 •

Zimski dečji naučni kamp ,,Biologija na struju“

U Muzeju nauke i tehnike Odeljenje za kulturu Ambasade Mađarske – Kolegijum Hungarikum organizovalo je tradicionalno po peti put u saradnji sa Centrom za promociju nauke Zimski dečji naučni kamp pod nazivom „Biologija na struju“ .

Ovoga puta peti Dečji naučni kamp podrazumevao je spoj istraživanja živog sveta sa istraživanjima tehnologije. Disciplina koja se time bavi zove se biorobotika, a iz nje je proistekao naziv kampa ,,Biologija na struju“.

Rad na kampu svih pet dana programa uključivalo je društvene, slobodne ali i veoma fokusirane timske aktivnosti koje su se smenjivale svakog dana programa.

Deca su radila u timovima sa ciljem da u svom radu imaju što više slobode, ali i da ostvare bližu međusobnu saradnju sa odraslima, odnosno voditeljima radionica.

Centar za integraciju mladih prvi put učestvovao je na ovom kampu.

Svakodnevni rad podrazumevao je upoznavanje sa dnevnom temom, promišljanje o problemima, upoznavanje sa mejkers alatima, programiranje u skreču i razmenu iskustava na kraju radnog dana. Učesnici tokom kampa lepo su se zabavili, stekli nova poznanstva i u iščekivanju su novog kampa koji će se oragnizovati na leto.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad